חומר הגלם לייצור הוודקה עשוי להיות מכל דבר המכיל עמילן/סוכר. אותו יאכלו השמרים ויהפכוהו לאלכוהול.
הרוסים והשוודים מייצרים אותו מחיטה ושעורה, הפולנים מתפוחי אדמה ושיפון והצרפתים מענבים, בחלק ממדינות אירופה כמו פולין המרכזית ובשאר מדינות “חגורת הוודקה” מתעקשים כי וודקה תיוצר רק מדגנים, תפוחי אדמה, סלק סוכר ומולסה חגורת הוודקה כוללת את המדינות הנורדיות, המדינות הבלטיות, פולין, בלרוס, רוסיה ואוקראינה. אלא שגם במדינות אלו מוסיפים לוודקה גליצרין העשוי להיות טרף.
אלכוהול מי גבינה/יין:
מי גבינה הינם תוצר לוואי של גבינה, הנותר לאחר שחלב הפך לגבן, וסונן. מי הגבינה מכילים אחוזי שומן נמוכים ואחוז חלבון גבוה. וכן סוכר / לקטוז. מוסיפים למי הגבינה שמרים ובעזרתם מתסיסים ומזקקים לאלכוהול. אלכוהול מיין מרתיחים את היין עד להתאדות, לוכדים ומקררים את האדים ההופכים בחזרה לנוזל אלכוהולי שקוף, ללא ריח ובטעם נייטראלי.
גליצרין:
הוא תרכובת אורגנית פשוטה בעלת חשיבות עליונה בכל הייצורים החיים בתעשיית המזון הוא משמש כחומר הלחה וכמסמיך, גליצרין מופרד משומנים ושמנים, הוא עשוי להיות מופרד הן משמן צמחי והן משומן של בעל חי. הוא מוסף לוודקה בעיקר לצורך קבלת הרגשה “חלקה” ובליעה נעימה של הוודקה, וכן כמשפר טעם.
כשרות הוודקה:
באם קיימת וודאות כי הוודקה מזוקקת מדגנים או תפוחי אדמה בלבד, אין בעיה כשרותית, אלא שרק ביקור של משגיח במזקקה יכול להבטיח שוודקה מופקת מתפוחי אדמה או מדגנים בלבד ולא מדברים אחרים ושאין בה תוספות שונות, כיוון שגם באם הוודקה מופקת מענבים לא ניתן להרגיש בטעם לאחר הזיקוק, שכן הזיקוק מנטרל את הטעמים. ובאם מזוקקת מיין הרי שהיא אינה כשרה משום “יין נסך” ו”סתם יינם”. באם מזוקקת ממי גבינה, הרי היא חלבית ובגזירת “חלב עכו”ם”.
וודקה בטעמים:
כיום נפוצה מאד וודקה בטעמים, אשר לה נוספים בעיות כשרותיות נוספות. יש לדעת כי תחום תעשיית התמציות המלאכותיות הינו בין הקשים ביותר כשרותית, הם עקב החומר המדלל אשר הוא בדרך כלל גליצרין העשוי להיות מבעלי חיים כנ"ל, והן מבחינת כלים שבהם יוצרו תמציות העשויות מבשר טרף.
אם אפשר לפרסם את רשימת האלכוהול המותרת שנערכה ע"י הר' לנדא ו/או הר' פאדווא