דגים
משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי דגים מפרסמים לקראת חג הפסח נתונים על ענף הדגים המקומי: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 800 גרם דגים טריים (וכ- 800 גרם נוספים של מוצרי דגים, כדוגמת: סלטים, שימורי דגים, דגים מלוחים ועוד), ואילו בחודש חג הפסח נוסקת הצריכה ל- 1,400 גרם לאדם. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. צריכת דגי הקרפיון הפופולריים בחג מוכפלת פי שניים בתקופה זו.
לקראת חג הפסח, נערכו מכוני התערובת ומגדלי הדגים להזנת הדגים במזון כשר לפסח, והחל מחודש לפני החג מוזנים הדגים במזון כשר לפסח.
השנה צפויים להימכר בתקופת הפסח כ- 600 טון קרפיונים, כ- 800 טון אמנונים וכ- 300 טון בורי, בדומה לצריכה בשנה הקודמת. בנוסף, ישווקו בפסח הקרוב גם כ- 600 טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית. בסך הכל צפוי הביקוש בפסח לעמוד על כ- 2,800 טון דגים, בדומה לשנה הקודמת. בנוסף, ישווקו השנה גם פילה טרי של דגים שונים, בהם: בורי, אמנון, אדמונית, מוסר, פורל וקרפיון, בכמויות של כ- 30 טון.
הצריכה המקומית לנפש נמוכה יחסית לזו שבמדינות מפותחות סביב אגן הים התיכון. ניתן לייחס זאת, ככל הנראה, למודעות למזון בריאות וחשיבות הדגים בדיאטה, וגם לעובדה שבמדינות אלו ישנו מרכיב לא מבוטל למאכלי ים האסורים על פי התורה, שאינם מהווים מקור משמעותי (עקב נושא הכשרות) בישראל. בישראל הצריכה הממוצעת לנפש היא, כ- 20 ק"ג בשנה (כלל מוצרי הדגה מהמקורות השונים), לעומת מדינות צפון הים התיכון שצורכות 20 – 60 ק"ג לנפש, יפן בה צורכים מעל 60 ק"ג לנפש וארה"ב שבה צורכים 24 ק"ג לנפש לשנה.
על פי נתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר בשנת 2014 צרכנו כ-88,000 טון דגים, מהם כ-22,000 טון מייצור מקומי וכ- 66,000 טון מיבוא (ברובו קפוא). הייצור המקומי של הענף נחלק לשלושה מקורות: חקלאות מים פנימיים (מדגה) כ-17,000 טון, חקלאות ימית כ-2,500 טון ודיג כ-2,500 טון.
על פי נתוני 2014, מבין שלל הדגים הטריים, הישראלים צורכים בעיקר דגי אמנון (כ- 8,000 טון לשנה), ואחריהם סלמון (כ-7,000 טון), קרפיון (כ-5,000 טון לשנה), דניס (כ 4,000 טון), בורי (כ-2,000 טון), כסיף (כ-800 טון), פורל (כ-500 טון) ודגי ים מסוגים שונים.
ביצים
משרד החקלאות ופיתוח הכפר ומועצת הלול מפרסמים לקראת חג הפסח נתונים על ענף הביצים: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 20 ביצים, ואילו בחודש חג הפסח עולה הצריכה בכ- 10%, לכ- 22 ביצים לאדם סמוך לחג הפסח בלבד. בסך הכל צורך ישראלי מדי שנה כ- 240 ביצים.
ישראלים מעדיפים לצרוך ביצים רגילות, בעיקר בגדלים L ו-XL. כ-98% מהצריכה היא של ביצים רגילות, ו-2% מצריכת הביצים בישראל היא של ביצי חופש וביצים אורגניות. בישראל מיוצרות מדי שנה כ- 1.85 מיליארד ביצים על ידי כ- 2,800 מגדלים המתגוררים ברובם באזור הצפון. הצריכה המקומית לנפש יחסית גבוהה לעומת הצריכה במדינות אחרות, ישראל נמצאת במקום הרביעי בעולם, אחרי יפן, צרפת וארה"ב. בישראל הצריכה הממוצעת לנפש היא, כאמור, כ- 240 ביצים בשנה, לעומת יפן שניצבת בראש הרשימה עם כ- 350 ביצים לנפש בשנה.