מצרכים (כמות: 12-15 קציצות):
250 גרם בשר/עוף טחון (אם נשאר לך עוף או בשר מבושלים, קצצי אותם דק והכניסי לעיסה)
2 כוסות אורז לבן מבושל (ניתן לבשל חצי כוס אורז לבן יבש ב3/4 כוס מים רותחים במשך כ-20 דקות, ראו מתכון לאורז לבן)
בצל קטן מגורד דק
גזר בינוני מגורד דק
1 שן שום מגורדת
ביצה קטנה
כף פטרוזיליה קצוצה
תבלינים: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, כפית מלאה אבקת מרק, מעט מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה.
–משמנים נייר אפיה. יוצרים קציצות (מהדקים היטב) ומניחים על נייר אפיה. מברישים/מרססים מעל מעט שמן.
-מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות במשך 25-30 דקות, לאחר מכן הופכים צד וממשיכים לאפות 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
*הערה: אם הקציצות דביקות יש לעבוד עם ידיים רטובות.
למתכונים נוספים לחץ כאן