קיש טונה ומוצרלה בבצק פריך

מתכון קל להכנה לקיש טונה פשוט מעדן פריך וטעים - חלבי לנוהגים לאכול חלב עם דגים

כתבות נוספות בנושא:

האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'

סטארקיסט - קיש טונה ומוצרלה בבצק פריך

המצרכים הנדרשים:

מתכון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

חומרים לבצק :

3 ו-1/2 כוסות קמח

שמן הקנולה שסונן מקופסאות הטונה

2 כפיות מיץ לימון

1 כפית מלח

3/4 גביע אשל

1/2 כוס עלי בזיליקום

חומרים למילוי :

3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה (מסוננות, יש לשמור את השמן בצד)

2 ביצים

5 כפיות מיונז

1/2 כוס חלב

4 כפות גבינת מוצרלה איכותית מגוררת

1 כף אבקת מרק עוף

2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות

מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה.

מערבבים את המילוי ויוצקים מעל הבצק, אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.

אופים על חום בינוני 180 מעלות ל45 דקות. בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור.

מגישים חם.

 

בתיאבון!

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ט' באדר א' ה'תשפ"ב
גדולי תורה ורבני עולם התשובה באו לאחל מזל טוב בחתונת בת הרב יגאל כהן • גלריה
פריצת דרך בהפקת אנרגיה: כור גרעיני ניסיוני בבריטניה שבר שיאים
תיעוד: האדמו"ר מסאדיגורה ירושלים בציון הרשב"י במירון
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
5 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

האם לא שמעתם על המנהג להמנע מאכילת דגים וחלב יחד?

האם לא שמעתם על המנהג להמנע מאכילת דגים וחלב יחד ? אז ככה לאשכנזים אסור אבל דג עם חמאה כן מותר ולספרדים לשיטת המחבר מותר

רק בני עדות המזרח מקפידים על הפרדה בין דגים וחלב, מפני "חמירא סכנתא מאיסורא" בני אשכנז אינם מקפידים ונוהגים לאכול יחד..

למעשה אין מדובר באיסור הלכתי, אלא במנהג ששורשו בדברי הבית יוסף ביו"ד סימן פ"ז, אולם מרן הבית יוסף אף לא הביאו להלכה בשולחן ערוך, וכבר כתבו גדולי האחרונים (הד"מ החת"ס ועוד) שלכאורה כוונת הבית יוסף היא לדגים ובשר שאיסורו מובא במסכת פסחים, וכך משתמע מדברי הב"י עצמו בסוף דבריו שהפנה לאו"ח סי' קע"ג, אולם בפתחי תשובה כתב ליישב ע"פ מה שהובא ברבינו בחיי בשם הרופאים שכשם שבשר ודגים יש בו סכנה, אף חלב ודגים יש בו סכנה.
ולמעשה המנהג שלא לאכול דגים וחלב (לבן, אשל גבינה וכו') התקבל בכל תפוצות ישראל הן אצל הספרדים והן אצל האשכנזים, ולא כמו שנכתב בהערות הקודמות. מלבד חמאה ושמנת וגבינה מותכת, ולכאורה גם גבינת מוצרלה שאינה בכלל האיסור כמבואר בפתחי תשובה שם.
וכדאי להמיר את האשל והחלב שבמתכון הנפלא כאן, בשמנת ומים או מרכיבים אחרים, כדי שיוכלו כולם ליהנות מהמתכון ולענג את חג השבועות.

תכלס, יצא לי טעים .

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture