סעודה ראשונה
סלט ירקות אפויים בתנור- תוספת קלה להכנה ומתאימה לצד כל מנה עיקרית.
מצרכים (כ-3 מנות):בצל בינוני קצוץ
2 גזרים בינוניים
תפוח אדמה בינוני
2 קישואים בינוניים
פלפל צהוב
פלפל אדום (גמבה)
שן שום קצוצה
תיבול: 3-4 כפות שמן זית, חצי כפית תבלין יבש של כוסברה/פטרוזיליה (אפשר לשלב), חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-חותכים את הירקות לריבועים קטנים בגודל של כ1 ס"מ ומניחים על נייר האפיה. מתבלים ומערבבים היטב.
-אופים בתנור 35-40 דקות עד שהירקות מתרככים (10 דקות לפני סיום האפיה מומלץ לפתוח את התנור בזהירות ולערבב את התערובת).
סעודה שניה
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
תבנית אלומיניום מלבנית בינונית/ תבנית שקעים
מצרכים:2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים
3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים רכים (שבושלו במים חמים)
2 קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות
3 ביצים
תיבול: 1 כף אבקת מרק, מלח, פלפל
אופן הכנה:-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים מספר דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-חותכים את תפוחי האדמה הרכים לקוביות קטנות (כמו של סלט) ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.
-מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים היטב.
-יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות.
סעודה שלישית
חלבי/ פרווה, 2 אינגליש קייק או תבנית מלבנית (30X20)
מצרכים:2 כוסות קמח
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
2 כפות גדושות סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
40 גרם חמאה/ מחמאה רכה בטמפ' החדר
קורט מלח
לשכבה העליונה: ממרח תמרים, 1 כפית אבקת קינמון, 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת בצק פירורית.
-פורסים נייר אפיה בתבנית ומהדקים את תערובת הבצק לתחתית בצורה ישרה ואחידה.
-מורחים ממרח תמרים (בנדיבות), מפזרים מעל אבקת קינמון ואגוזים.
-אופים בתנור 25-30 דקות עד להזהבה.
-מוצאים ומצננים לחלוטין. מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) וחותכים לריבועים (במידה ויש קושי לחתוך, מכניסים את העוגה למקרר לחצי שעה).
*בדוגמא הכנתי את זה בתבנית אינגליש קייק והשתמשתי בחצי מכמות החומרים המצוינים לעיל.
תהילה, את הכנת את כל זה?? מוכשרת!!