פסח בפתח ובבתים מסויימים כבר התחילו עם הבישולים לחג. השפית יפית שנבי עם מתכונים שיעשו לכן את החג. והיום: מנה עיקרית עם טעם מיוחד של פסח

קול כבודה (1)_עמוד_2

חומרים

1 עוף שלם.
2 בצלים גדולים.
3 קישואים.
1 שומר.
2 תפו"ע.
1 קולורבי.
שמן לטיגון.
1 כוס מים או יין לבן
4 גבעולי טימין.
מלח, פלפל שחור , בהרט (או אגוז מוסקט). (אפשר להוסיף פפריקה/ כורכום)

אופן ההכנה

מפרקים את העוף, מפלטים וחותכים לקוביות.
את הכנפיים והצוואר אפשר לחתוך ל-2 או להשאיר בצד.
מקלפים את כל הירקות והתפוחי עץ.
חותכים לקוביות את הבצל ומטגנים היטב במחבת עמוקה.
מוסיפים את הטימין.
חותכים לקוביות את שאר הירקות והתפו"ע ומניחים בקערה בצד.
לבצל מוסיפים את חתיכות העוף.
מתבלים ומערבבים היטב.
אח"כ מכניסים את הירקות שבקערה.
מוסיפים כשליש כוס מים או יין לבן.
מבשלים כ-20 דקות על אש בינונית

המתכון מתפרסם באדיבות אתר 'קול כבודה'