פסח בפתח ובבתים מסויימים כבר התחילו עם הבישולים לחג. השפית יפית שנבי עם מתכונים שיעשו לכן את החג. והיום: קינוח שימתיק לכם את החג

קול כבודה (1)_עמוד_2

חומרים

2 1/2 כוסות קמח מצה.
200 גרם חמאה.
1 כוס סוכר לבן.
1 כפית מלח.
2 חלמונים.
1 כפית תמצית וניל / שקית סוכר וניל.
1/4 כוס מים.

למילוי:
6 אגסים גדולים.
2 כפות חמאה.
1/2 כוס סוכר.
1/2 כפית קינמון.

אופן ההכנה

את כל מרכיבי הבצק לעבד בקערה לבצק אחיד וחלק.
לחלק את הבצק ל 1/3 ול2/3.
לעטוף בניילון נצמד.
להניח במקרר לחצי שעה.

בינתיים מקלפים את האגסים וחותכים אותם לקוביות בינוניות.
ממיסים במחבת את החמאה.
מוסיפים את הסוכר והקינמון (והאניס).
אח"כ מכניסים את קוביות האגסים.
מאדים את הכל עד שהסוכר נמס לגמרי.
מניחים בצד להתקרר.
אח"כ, מוציאים את הבצקים מהמקרר.
מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ את הבצק "הגדול". קורצים ממנו עיגולים שיתאימו לתבניות פאי אישיות.
מרפדים את התבניות בבצק.
מעל יוצקים את תערובת האגסים (אפשר עם מעט מהנוזל).
לוקחים את הבצק שנשאר ומגרדים בפומפיה גסה מעל התערובת.
אופים כ-20 דקות בחום 180 מעלות. בתנור מחומם מראש.

אז פסח בפתח..
אך את מסתדרת?
האם חשבת על הכל?
תני לי לעזור לך, לפחות עם הארוחות. גם בחול המועד…
קחי לך הפסקה קצרה מהניקיונות ובואי להינות משפע מתכונים וטיפים שיסדרו לך את החג- מבחינת האוכל.
אלמד אותך איך לארח את ליל הסדר בקלות.
אלמד אותך- שארוחה בחול המועד היא לא רק "ביצים ותפו"א".
מה נלמד בדיוק?
– מנות עיקריות על בסיס: עוף, בשר וגם דגים (בהפרדה, כן?)
– תוספות נלוות- ללא חשש שרויה וקטניות ותפו"א :)
הסדנא תיערך ביום ראשון ה-26/3. בשעה 20:00.
רחוב חס"ם 1- רחובות.
עלות למשתתפת: 130 ש"ח.
** הרשמה מראש חובה**
ההרשמה נסגרת השעה 12:00 ביום ראשון.
05284682333.