— המתכון של חני כהן, מסעדת רוקיטה —
רכיבים:
2 כוסות גרגירי חומוס לא מבושלים
1 כוס פירורי לחם
1/2 צרור פטרוזליה
6 שיני שום גדולות
חצי כפית כמון
חצי כפית אבקת סודה, קורט מלח.
1שמן לטיגון עמוק
אופן הכנת פלאפל ביתי:
משרים את החומוס לילה שלם עם אבקת סודה לשתיה ומעט מלח, מבשלים עד לריכוך וטוחנים את החומוס, לעיסה מוסיפים את הלחם שגם אותו משרים וטוחנים במעבד מזון.
מוסיפים את שאר החומרים למעבד המזון , זה הזמן להוסיף עוד חצי כפית סודה לשתיה ומלח לפי הטעם.
מחממים את השמן ומטגנים את כדורי הפלאפל.
— המתכון של אלי מנחם, מסעדת רודריגז —
80 כדורים/ 15 מנות פלאפל
מצרכים:
1 ק"ג חומוס מושרה לילה שלם במים קרים
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
10 שיני שום
רבע חלה של שבת מושרת במים
תבלינים: מלח. פלפל .כמובן. תבלין גריל עוף. צילי גרוס.
2 ליטר שמן לטיגון
אופן ההכנה:
טוחנים את כל המצרכים. במעבד מזון או במטחנת בשר לתערובת גרגירית . לא טחון מידיי.
מתבלים .
מניחים בצד לחצי שעה
מכדררים במכונת פלאפל ידנית עם כף.
ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
יום עצמאות שמח
לא מתאים לאתר הסיום של יום עצמאות שמח
למה לא מתאים
לא צריכים להוסיף ביצים? איך העיסה מחזיקה ?
במתכון השני לא מבשלים את החומוס?
איפה ראית שזה לא מתאים? בסרטון על נמר הנייר? בסרטון על הכיבוש הישראלי? איפה?
העיסה מתפורת בשמן הרותח במתכון השני כיצד ניתן להשאיר את הכדור שלם ??