אחרי שקראתם את המדריך לשבירת הצום זה הזמן להכין ארוחה טובה, לא מדי כבדה אבל משביעה ומזינה.
נתחי סלומון במיונז וחרדל דזו'ן
חומרים
2 נתחי סלומון
2 כפיות מיונז
2 כפיות חרדל דזו'ן גרגירים
מעט פלפל שחור גרוס
מעט מלח
½ כפית סוכר
הוראות הכנה
לערבב את המיונז , החרדל והתבלינים, למרוח על נתחי הדג להשאיר כך כ- 30 דקות , לאחר מכן להעביר לתבנית עם נייר אפיה ולעטוף את הדג עם הנייר כמו מעטפה, להכניס לתנור חם בטמפ' של 180 מעלות ל- 20 דקות לערך, מי שאוהב את הדג יותר יבש אז לפתוח את נייר האפיה ולאפות עוד כ- 5 דקות.
ומה לתוספת?
מג'דרה בריאה וטעימה: אורז מלא עם עדשים
מצרכים (3 מנות):
כוס אורז מלא שטוף ומסונן
שליש כוס עדשים שחורות שהושרו במים כחצי שעה
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את האורז והעדשים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.
-מתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 40 דקות.
*הערה: מומלץ להשתמש בעדשים שחורות מאחר והן טעימות יותר. מי שבכל זאת רוצה להשתמש בעדשים ירוקות -יש לבשל אותן לפני במים רותחים כ-20 דקות ולסנן או לחסוך את הבישול ולהשתמש בעדשים משקית קפואה.
ואי אפשר בלי:
סלט חסה עם תפוחי עץ ואגוזי מלך
מצרכים:
תערובת עלי חסה שטופה ויבשה (מומלץ לקנות מוכן)
1 תפוח עץ מקולף וחתוך לרצועות קטנות ודקות ('גפרורים')
50 גרם אגוזי מלך שבורים
חומרים לרוטב: 5 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, 2 כפות דבש, כפית חרדל דיז'ון, קורט מלח.
אופן הכנה:
-מניחים בקערה גדולה את עלי החסה ורצועות תפוח העץ.
-מערבבים בצנצנת קטנה את חומרי הרוטב.
לפני ההגשה: מפזרים אגוזי מלך ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים בעדינות.