מה מכינים למוצאי הצום? קבלו את הארוחה המושלמת

JDN מגיש - הארוחה המושלמת לסיום הצום: דג סלמון במיונז וחרדל דיז'ון, אורז מלא עם עדשים (מג'דרה) וסלט חסה משודרג עם תפוחי עץ ואגוזי מלך

כתבות נוספות בנושא:

האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'

אחרי שקראתם את המדריך לשבירת הצום זה הזמן להכין ארוחה טובה, לא מדי כבדה אבל משביעה ומזינה.

נתחי סלומון במיונז וחרדל דזו'ן

חומרים

2 נתחי סלומון

2 כפיות מיונז

2 כפיות חרדל דזו'ן גרגירים

מעט פלפל שחור גרוס

מעט מלח

½ כפית סוכר

הוראות הכנה

לערבב את המיונז , החרדל והתבלינים, למרוח על נתחי הדג להשאיר כך כ- 30 דקות , לאחר מכן להעביר לתבנית עם נייר אפיה ולעטוף את הדג עם הנייר כמו מעטפה, להכניס לתנור חם בטמפ' של 180 מעלות ל- 20 דקות לערך, מי שאוהב את הדג יותר יבש אז לפתוח את נייר האפיה ולאפות עוד כ- 5 דקות.

דג סלומון

ומה לתוספת?

מג'דרה בריאה וטעימה: אורז מלא עם עדשים 

מג'דרה מאורז מלא

מצרכים (3 מנות):

כוס אורז מלא שטוף ומסונן

שליש כוס עדשים שחורות שהושרו במים כחצי שעה

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את האורז והעדשים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.

-מתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 40 דקות.

*הערה: מומלץ להשתמש בעדשים שחורות מאחר והן טעימות יותר. מי שבכל זאת רוצה להשתמש בעדשים ירוקות -יש לבשל אותן לפני במים רותחים כ-20 דקות ולסנן או לחסוך את הבישול ולהשתמש בעדשים משקית קפואה.

ואי אפשר בלי:

סלט חסה עם תפוחי עץ ואגוזי מלך

סלט חסה עם תפוחים ואגוזים

מצרכים:

תערובת עלי חסה שטופה ויבשה (מומלץ לקנות מוכן)

1 תפוח עץ מקולף וחתוך לרצועות קטנות ודקות ('גפרורים')

50 גרם אגוזי מלך שבורים

חומרים לרוטב: 5 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, 2 כפות דבש, כפית חרדל דיז'ון, קורט מלח.

אופן הכנה:

-מניחים בקערה גדולה את עלי החסה ורצועות תפוח העץ.

-מערבבים בצנצנת קטנה את חומרי הרוטב.

לפני ההגשה: מפזרים אגוזי מלך ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים בעדינות.

 למתכונים נוספים לחץ כאן וגם כאן.

 

שנזכה לראות פני משיח בקרוב ממש!

 

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ט' באדר א' ה'תשפ"ב
גדולי תורה ורבני עולם התשובה באו לאחל מזל טוב בחתונת בת הרב יגאל כהן • גלריה
פריצת דרך בהפקת אנרגיה: כור גרעיני ניסיוני בבריטניה שבר שיאים
תיעוד: האדמו"ר מסאדיגורה ירושלים בציון הרשב"י במירון

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture