מחפשים מתכון לאפיית עוגיות מעולות שיתאימו למוצאי הצום? קבלו את עוגיות השוקולד ציפס המעולות, המומלצות לשבירת הצום לצד כוס תה מהביל. אם יישארו לכם עוגיות, תשמרו אותם לאירוח בחג הסוכות הקרב ובא

המתכון באדיבות: הגב' ריקי נאמן מרשת מאפיות "נאמן"

מוצרים:

125 גר חמאה רכה
240 גר – כוס סוכר חום דמררה
3 כפות סוכר לבן
1 ביצה גדולה L
2 כפיות תמצית וניל

250 גר – כוס קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
1 וחצי כפית קפה נמס
כוס וחצי שוקולד צ'יפס/שוקולד מריר קצוץ

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות
במקסר מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם אורירי
מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים להקציף במשך 30 שניות בערך
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח ומוסיפים בהדרגה במהירות נמוכה לשאר התערובת ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה
לבסוף מוסיפים את אבקת הקפה הנמס והשוקולד הקצוץ/ שוקולד צ'יפס ומערבבים
צרו עיגולים בגודל של כדור שוקולד וסדרו אותם בתבנית על נייר אפיה(לא למעוך אותם)
אופים במשך 20 דקות(בערך) עד שהקצוות של העוגיה טיפה צהובים והיא עדיין רכה
מוציאים את העוגיות מהתנות ונותנים להן להתקרר. מרקם העוגיה משתנה ונהיה קשה יחסית לכן רצוי לא לאפות יתר על המידה.

בתאבון!!