השף אבנר אברהם עם מתכונים קלים הניתנים להכנה בכל בית: והפעם, מתכון לארוחת צהריים עם אורז המבושל באותו סיר עם מגוון ירקות. התוצאה: תבשיל אורז ירוק חגיגי וטעים במיוחד

כותב ומגיש: שף אבנר אברהם

ברחבי הרשת יש די והותר מדורים לבישול. לכן אני דווקא חשבתי לייחד את המתכונים שאני מביא לכם הפעם ובפעמים הבאות בעז"ה, למתכונים שתוכלו לבשל ולאפות במטבח הנורמטיבי שיש בכל בית פשוט, עם מוצרים הנמצאים בארונות המכילים את המוצרים הנדרשים לארוחות משפחתיות סטנדרטיות.

לא מוצרי גורמה ולא ארוחות שף. נביא בפניכם מתכונים עם נטייה למוצרים בריאים ופחות תעשייתיים. גם לדברים הפשוטים, היום יומיים, צריך קצת ידע הדרכה ורעיונות. בין המתכונים שאביא בהמשך, אכלול גם מוצרים שלכאורה נראים מורכבים ונראים שאפשר רק לרכוש אותם אך ורק בסופר וכאילו אין אפשרות לעשות כאלה דברים מורכבים, אך למעשה רוב הרטבים הם ממוצרים פשוטים שכל אחד יכול לעשות באופן עצמי ולחסוך בעלויות.

בכלל אני מתכוון לעזור לקוראי המדור לצמצם בהוצאות. לייעץ במקרה והתפקשש משהו מתחת לידכם, או נותר לכם סיר מארוחה שאולי אפשר לעשות ממנו משהו שונה ממה שיצא בפעם הראשונה. אם אפשר, כציווי התורה, מהפסוק בשמות יב, ואם ימעט הבית מהיות משה – ולקח הוא ושכנו הקרוב אל ביתו במכסת נפשת, אמרו חכמים ש'התורה חסה על ממונם של ישראל'. אנדב מהידע שלי ומהניסיון שלי בס"ד לטובת הקוראים היקרים, ואני תפילה שלא תצא ח"ו תקלה מתחת ידי.

והנה המתכון הראשון.

תבשיל אורז ירוק חגיגי

מוצרים:
1 יח' בצל בינוני חתוך לקוביות 1*1
3 שיני שום קלופות מעוכות
1 תפוח אדמה אדום קלוף , חתוך לקוביות 2*2 מטוגן בשמן סויה עמוק לצבע חום
1 כוס אורז בסמטי
1/2 כוס אפונת גינה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ
מלח , פלפל שחור גרוס, כמון, כורוכום
1/3 שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים בסיר שמן זית ומזהיבים את הבצל והשום לצבע חום בהיר,
מוסיפים את האורז ומערבבים, מאדים כ 3 דקות על להבה בינונית עד לחימום האורז,
מוסיפים 1/2כפית כורכום ו 1/2 כפית כמון, כפית מלח ו1/2 כפית פלפל גרוס,
אפונה ותפוחי אדמה מקולפים, מערבבים עוד כ 2 דקות מוסיפים את עשבי התיבול,
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים טועמים את הנוזל (צריך להיות מעט מלוח)
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה ביותר כ 45 דקות,
לאחר הבישול מניחים עוד כ 5 דקות מכוסה ואז מפרידים את האורז בעזרת מזלג בכדי לא לשבור את האורז.

בתיאבון!