5 טיפים לסיקור נכון של מאמרים

מהם כללי האצבע לסיקור מאמר ושימוש בעיקרי הדברים? דבר ראשון עליכם לוודא שאתם משתמשים בחומר אמין ומהימן

כתבות נוספות בנושא:

שלושה מתכונים קלילים לשולחן ליל הסדר
מהו טיח הסלע של Dryvit?
אחרי אסם: גם חברת דיפלומט 'תדחה' את עליית המחירים בשלושה חודשים
כיצד גרביים מעוצבות הפכו לפריט אופנה מבוקש?

רובנו מחפשים מאמרים באופן קבוע ברשת. בין אם מדובר במאמרים שאנו זקוקים להם לצורך הגשת עבודה בלימודים, ובין אם מדובר במאמר שאנו זקוקים לו בעבודה  שלנו. מגוון המאמרים ברשת הוא עצום, כתוב בכמעט כל שפה אפשרית, ונע בין מאמרים רפואיים שמיועדים לאנשים שמחפשים חומר על מחלות או תופעות רפואיות, ובין מאמרי טיפים קלילים והומוריסטיים שמבעד להומור מעניקים לכם טיפים אמיתיים שעוזרים לכם במגוון נושאים. איך נמצא במהירות את המאמר שאנו מחפשים, בין כל המאמרים הלא רלוונטיים עבורנו? מדריך קצר לסיקור נכון של מאמרים.

כיצד ניגשים למאמר באנגלית?

אם אתם דוברי עברית כשפת אם, אך החומר שאותו אתם מחפשים מופיע בעיקר באנגלית, אין לכם ברירה ואתם תצטרכו לחפש אותו באנגלית. מאחר ואנגלית היא השפה העיקרית באינטרנט, אתם עלולים לבזבז שעות ארוכות עד שתמצאו את המאמר שיכול לעזור לכם, ועד שתמצאו אותו תצטרכו לעבור על מאות ויותר מאמרים דומים אך לא רלוונטיים עבורכם. זה בגלל שההיצע ענק, ובאנגלית הוא אינסופי. נצלו את העובדה שהחיפוש הוא באנגלית כדי להשתמש בכמה שיותר מנועי חיפוש. גוגל זה נפלא, אבל גם הוא מוגבל, ובעולם קיימים עוד הרבה מנועי חיפוש יעילים. אם תיכנסו לאתרים של מוסדות לימוד בחו"ל תגלו גם מנועי חיפוש המתמחים בתחומים אקדמאים ספציפיים, שאולי יתנו לכם מענה מדויק לכתבות שאתם מחפשים.

כיצד ניגש למאמר בעברית ?

הטיפ הכי טוב שנוכל לתת לכם במקרה זה הוא – רכשו מנוי למאגרי מידע מוסמכים בתחום שאותו אתם מחפשים, שם ההיצע יהיה יותר מצומצם ויותר ממוקד לכם. אם אתם לומדים במוסד אקדמי, ומחפשים מאגרי מידע בשלל נושאים, נסו להיכנס למאגרי המידע של המוסד אליו אתם שייכים. טיפ נוסף הוא, נסו לכתוב כמה מילים ברצף, כדי שהכתבה שתעלה לכם תהיה יותר מותאמת. למשל, אם אתם בעיצומה של הגשת עבודה בתחום של "תופעות של היסטריה לאחר לידה", אתם תקבלו מיליוני מאמרים על היסטריה, ומספר כפול של מאמרים בתחום לידה והיריון. אבל אם תכתבו את כל המשפט "תופעות של היסטריה לאחר לידה", עם מקף מקשר בין כל מילה, כנראה שתגיעו מהר יותר למאמר הדרוש לכם.

מהם כללי האצבע לסיקור מאמר ושימוש בעיקרי הדברים?
דבר ראשון עליכם לוודא שאתם משתמשים בחומר אמין ומהימן, כי אחרת אתם בונים תזה שלמה ומפורטת המתבססת כל תמה מוטעית. לא נעים. לאחר שווידאתם זאת ובדקת בכמה מקורות, סקרו את המאמר. מי כתב אותו? מה תפקידו ואיפה, מה ניסיונו? חשוב מאד שתבדקו מי היו מקרי הבוחן של כותב המאמר. אם אתם כותבים מאמר על ילדים ישראלים, וכותב המאמר מבסס את כל המסקנות שלו על מחקר שביצע בילדים בארץ הולדתו ברזיל, לא בטוח שהכל יהיה רלוונטי למחקר שלכם. לכן, דבר ראשון קראו את המאמר בריפרוף רק כדי להבין אם הוא בכלל רלוונטי לכם. אם אכן כך הוא, בדקו את הכותב, את המקרים אותם בחן וכו'. במידה והכל אכן מתאים והמאמר הוא בינגו עבורכם, אל תשכחו לתת קרדיט לכותב המאמר. גם אם המאמר מופץ ברשת, עדיין יש על התוכן שלו זכויות יוצרים. וגם אם לא היו, זה נימוס אלמנטרי.

 

האם נקרא ברפרוף או בעיון?

הקריאה הראשונית תיעשה בריפרוף, כדי להבין אם זה בכלל מאמר רלוונטי עבורך. התמקד בראשי פרקים המודגשים, וקרא את השורה מתחת לכל ראש פרק. זה ייתן לך אינדיקציה מהירה לגבי מידת הרלוונטיות של המאמר עבורך. גם אם הוא מאד מעניין, אבל לא דרוש לך כרגע, אל תתפתה לקרוא אותו רק מתוך עניין, אלא אם כן יש לך זמן בשפע. לאחר שקראת כמה מאמרים והחלטת ששניים מהם מתאימים לך, קרא אותם בעיון ובתשומת לב.

איך להדגיש מידע חשוב והיכן הוא נמצא בדרך כלל?

מאמרים בעברית מפורסמים לרוב בדרך דומה: בתחילת המאמר יש לרוב הקדמה, שמספרת על תוכן המאמר באופן כללי, באיזה נושא הוא דן ומה תהיה השפה שלו (הנימה, הרצינות ועוד). לאחר מכן יש לעיתים קרובות ראשי פרקים מובלטים ב bold, המחלקים את התוכן לפסקאות שונות. שתי השורות הראשונות מתחת לראש הפרק המודגש נותנות תמצית מדויקת המאפשרת למי שמחפש חומר לעבור ברפרוף מהיר אך יעיל על כל המאמר.

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture