חלה לשבת אוורירית וטעימה –
מתכון פשוט וקל להכנה. מצולם שלב אחר שלב.
(שימי לב – התמונות המצולמות הן לכמות של חצי ק"ג)
מה צריך?
1 ק"ג קמח רגיל ( 7 כוסות)
2 כפות גדושות שמרים יבשים
8 כפות גדושות סוכר (לוחששים מהברכה, אפשר להפחית).
2 ביצים
חצי כוס שמן
400 מ"ל מים פושרים-חמימים (כמעט 2 כוסות)
1.5 כפית מלח
*לציפוי החלה: ביצה טרופה+ כפית שמן, שומשום
מה עושים?
-לערבב אותם בקערה שמרים עם קמח וסוכר. מוסיפים ביצים, שמן ומים פושרים ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
–
-לאחר מכן ממשיכים ללוש בעזרת הידיים במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים.
-מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
-מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה באורך 55-60 ס"מ.
-יוצרים 2 חלות:
קליעת חלה בקלי קלות מ-2 צמות:
מלפפים את שתי הרצועות זו בזו כמו צורה של "בורג" ואז מגלגלים כמו צורה של חלזון (חשוב להשאיר רופף ולא להדק מאחר והחלה צריכה לתפוח).
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את החלות על הנייר. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה- שעה וחצי).
מורחים את החלות בביצה טרופה + כפית שמן ומפזרים שומשום.
מחממים תנור ל180 מעלות (לפחות 7 דקות מראש) וכשהתנור חם- מכניסים את החלות ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.
שבת שלום ומבורך!
למתכונים נוספים לחץ כאן