שקשוקה. גם סמל. גם ארוחה טובה.

הכנת שקשוקה היא לא דבר מסובך במיוחד מאחר וכל שדרוש לה הוא מספר מרכיבים בסיסיים. אבל כמו עוד הרבה תבשילים ביתיים, קשה לומר שיש רק דרך אחת נכונה לבשל עגבניות ולשבור ביצים ולכן ישנן גרסאות טובות יותר ופחות.

השקשוקה הקלאסית. (שלי, ברור…)

מגרדים 4 עגבניות גדולות ורכות (המגרדת בתוך המחבת. פחות כלי ללכלך)

מוסיפים שמן

ומטגנים את העגבניות עד להסמכה קלה.

מתבלים – פפריקה מתוקה ו/או חריפה, מלח פלפל.

אחרי שהרוטב מוכן, פותחים ביצה לכוס, "מפנים לה מקום" בעזרת כף ושופכים לבור הפעור.

וכך 4 ביצים אחת ליד השניה.

מבשלים עוד 2-3 דקות. מפזרים פלפל שחור.

מגישים עם לחם שחור טרי (לא פרוס!)

או, בליל שישי, עם חלת ויז'ניץ ריחנית. (סוד של בני ברקים…)

 

השקשוקה של בעלי

חותכים 4 עגבניות לקוביות, כמו לסלט.

שופכים למחבת ומוסיפים שמן ומלח. (המלח מרכך את העגבניות)

מטגנים תוך כדי מעיכה במזלג עד שהעגבניות רכות.

מקערית קטנה טורפים 5 ביצים ושופכים בבת-אחת אל המחבת.

מערבבים כל הזמן עד שהביצים מבושלות.

מגישים עם פיתות שרופות חצויות לרוחב. (מפרידים בין העיגולים שיוצרים את הפיתה ומקבלים 2 לאפות קטנות).

ואוכלים כמו בלינצ'ס. ממלאים, מגלגלים ולבריאות.

ואיך אני תמיד אומרת? זו לא שקשוקה, זה "מקושקשת עם עגבניות".

שקשוקה

 

הכתבות המעניינות ביותר

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

אפשר להוסיף בצל מטוגן ופלפלים חריפים לגירסא הקלאסית וזה ממש מעדן!!

אפשר להוסיף טיפה סוכר כמו שממליחים מאכל ו100 גרם רסק עגבניות לערבב והטעם משובח

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו