ריבת חלב. ניסית פעם?

ריבת חלב הוא ממרח מתוק הנוצר על ידי הרתחה של סוכר וחלב. ריבת חלב משמשת כמרכיב או תוסף בגלידות, עוגות ומיני מתיקה שונים.

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

המאכל המזוהה ביותר עם ריבת חלב הוא העוגיות הארגנטינאיות  אלפחורס, העשויות כמעין כריך של שתי עוגיות וביניהן ריבת חלב.

אני מכינה ריבת חלב במיוחד למילוי עוגיות האלפחורס, נכון שנראה שהעבודה קשה ומייגעת ושכדאי לקנות ריבת חלב מוכנה, אבל אם תטעמו את ההבדל בין הריבה הקנויה לריבה שהכנתם בעצמכם, לא יהיה לכם לרגע ספק מה טעים יותר.

הכמות שיצאה לי לאחר שעתיים על הגז 933 גר' של ריבה בצבע חום יפה וריח של טופי .

אז , כן העבודה כדאית.

מה צריך?

3 כוסות מים

2.5 כוסות סוכר

2 ליטר חלב

 

¼ כפית אבקת סודה לשתיה מהולה ב1/4 כוס מים קרים

ומה עושים?

להרתיח בסיר גדול מים וסוכר, בסיר נוסף להרתיח את החלב כאשר החלב רותח לשפוך אותו בזהירות לסיר המים, לערבב את החלב עם המים להוסיף סודה לשתיה מהולה ב1/4 כוס מים ולערבב.

עכשיו נשאר לערבב ולהשגיח שלא יגלוש , להוריד מעט את הלהבה ולערבב מידי פעם, החלב יצטמצם לאט , לאט ולאחר כשעה וחצי שעתיים יהפוך צבעו לחום ,הריבה מוכנה כאשר מרימים את הכף והנוזל נשפך באיטיות , לצנן מעט להעביר לצנצנת מעוקרת.

למתכונים נוספים לחץ כאן

ריבת חלב 1

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
4 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

נראה טעים!!!
מקווה לנסות את זה לשבועות בעז"ה…

עשיתי את זה וזה ניראה מים בצבע אפילו אחרי לילה במקרר
יש למישהו רעיון איך זה יהיה ריבה???
תודה רבה!!!

אם המתכון הוכן ע"פ ההוראות בדיוק, זה אמור לצאת טוב. אני יוצאת מנקודת הנחה שאם כתבת מים עם צבע הכוונה לחלב שקיבל צבע קצת חום.
כנראה שלא השארת מספיק על הגז במצב של רתיחה עדינה עד לצמצום הנוזל, אני מציעה להוציא מהמקרר ולשים על הגז לרתיחה, להוריד את האש ופשוט להתחיל את התהליך של צימצום הנוזל ע"י רתיחה עדינה וערבוב מידי פעם, זה צריך לקחת בערך שעה וחצי שעתיים עד לצמצום.

בהצלחה

יפה מאוד , נשמע טוב ,אני אנסה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture