סנדוויץ טוניסאי
מצרכים:
ג'בטה או באגט
ממרח פלפל צו'מה
ממרח חומוס
צ'רצ'י (סלט דלעת – מתכון בהמשך)
תפו"א מבושל ומקולף
ביצה קשה
קופסת טונה בשמן
לימון כבוש קצוץ
זיתים
אופן הכנה:
חוצים את הג'בטה, ממלאים את הרכיבים השונים בשכבות לפי הסדר: מתחילים בחומוס, פלפלצ'ומה, צ'רצ'י ובלימון הכבוש, מעליהם הטונה, פרוסות תפו"א, פרוסות ביצה. מעל מפזרים מעט זיתים, מלח ופלפל.
סלט צ'רצי- סלט דלעת מאת: אושרת מלמד (תפוז)
חומרים:
250 גרם דלעת חתוכה לקוביות
1 תפוח אדמה גדול
1 כפית קימל טחון
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כפית שום
1 כפית פריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 מיץ מלון סחוט
1 תפוח אדמה גדול
1 כפית קימל טחון
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כפית שום
1 כפית פריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 מיץ מלון סחוט
אופן הכנה
מבשלים את הדלעת ותפוחי אדמה (אני מאדה כדי לשמור על ערך תזונתי) מקלפים את הדלעת ומרסקים. חותכים לקוביות את תפוחי האדמה מוסיפים את כל התבלנים, בוחשים פנימה את השמן ולבסוף את מיץ הלימון ומערבבים שוב.
למתכונים נוספים לחץ כאן