עוגת תמרים ואגוזים – קלה, טעימה ומעולה לשבור איתה את הצום!

כל הדברים הטובים בעוגה אחת - תמרים, אגוזים וקינמון. רק לבחוש ולתנור. פשוט נפלא!

מתכון לעוגת תמרים ואגוזים רכה וכל כך טעימה שמכינים בקערה אחת, ללא מיקסר.

עוגת תמרים ואגוזים

תבנית מאפינס או תבנית אינגליש קייק

מצרכים (8-10 מאפינס):

2 ביצים

שליש כוס סוכר

שליש כוס שמן

4 כפות מלאות ממרח תמרים (הכוונה לממרח תמרים ולא לסילאן).

חצי כוס מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה (אפשר לשים במקום חצי כוס מים חמים)

כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה)

חצי כפית אבקת קינמון

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/ אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן וממרח תמרים ומערבבים עד לתערובת אחידה. מוזגים מיץ תפוזים ומערבבים.  מוסיפים את הקמח התופח ואבקת הקינמון ומערבבים קלות (אין לערבב יותר מידי). מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר מעט אגוזים לפיזור מעל העוגה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת בגובה 3/4 מהשקע (ניתן לפזר מעל מעט אגוזים לקישוט) ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. אם מכינים בתבנית אינגליש קייק אחת, זמן האפיה מתארך ל 25-30 דקות.

*הערה: אם משתמשים בקמח רגיל + אבקת אפיה יש לערבב אותם קודם בנפרד ואז להוסיף לבלילה.

 למתכונים נוספים לחץ כאן

הכתבות המעניינות ביותר

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

עוגה מצוינת וקלה, קלה להכנה!
החלפתי את הקמח ב3/4 כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן ו1/4 כוס קמח אורז וכפית וחצי אבקת אפייה.
נדרש יותר זמן אפיה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו