מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי ושאר ירקות לסעודה ראשונה, עוגת קראנץ שוקולד עסיסית לסעודה שניה וממרח קישואים קל להכנה לסעודה שלישית

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

סעודה ראשונה

חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי, גזר ובצל ירוק ברוטב סויה

חזה עוף מוקפץ

מצרכים (כ-4 מנות):500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

1 בצל גדול קצוץ גס

300 גרם פרחי ברוקולי קטנים (זה יוצא כ-5 כוסות מלאות)

3 גזרים בינוניים חתוכים למקלות דקים

4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס

רוטב: כף מלאה קורנפלור+ 5 כפות מים קרים, שליש כוס רוטב סויה, כף וחצי דבש

אופן הכנה:-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף כ-2 דקות מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן (מומלץ לכסות את המחבת). מעבירים לצלחת ומנגבים את המחבת משאריות נוזלים בעזרת נייר מגבת.

-מחממים את המחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את מקלות הגזר, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות (מומלץ לכסות את המחבת). מוסיפים את פרחי הברוקולי וממשיכים לבשל עם מכסה במשך כ-7 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין נגיסים.

-מערבבים בכוס כף מלאה של קורנפלור עם 5 כפות מים קרים עד שהקורנפלור נמס. מוסיפים רוטב סויה ודבש ומערבבים.

-מוסיפים את קוביות חזה העוף והבצל הירוק ושופכים למחבת את הרוטב. מבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות, עד לספיגת הטעמים.

חזה עוף מוקפץ

סעודה שניה

 



עוגת שמרים שוקולד (קראנץ שוקולד)

למשקיעים- מתכון לבצק שמרים על בסיס שמן 

עוגת שמרים שוקולד

מצרכים (2 עוגות שמרים):בצק שמרים (מתכון להלן)

למילוי: ממרח שוקולד (לדוג' נוטלה, השחר חלבי/פרווה), כוס חלבה קצוצה (לא חובה)

*ביצה טרופה להברשת העוגה

אופן ההכנה:

-פורסים את בצק השמרים על משטח עבודה, מרדדים בעזרת מערוך רידוד קל (הבצק צריך להיות בעובי של כחצי ס"מ) וחותכים באמצע לשני מלבנים שווים.

-מורחים בנדיבות ובאופן אחיד את ממרח השוקולד על הבצק ומעל מפזרים פירורי חלבה (אפשר לוותר).

-מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של צמה ומהדקים בקצוות. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר (ראו תמונות של שלבי ההכנה בתחתית המתכון).

-מכסים את התבניות במגבת יבשה ומתפיחים את הבצק במקום חמים בבית במשך כשעה וחצי-שעתיים.

-מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש  (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.

 

מתכון לבצק שמרים על בסיס שמן

 

חומרים לבצק שמרים (2 עוגות):

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

כף גדושה שמרים יבשים (11 גרם) או חצי שקית שמרים טריים בגרגירים (25 גרם)

שליש כוס סוכר לבן

שקית סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל + כף שטוחה סוכר)

2 ביצים

3/4 כוס מים פושרים-חמימים (180 מ"ל)

שליש כוס שמן

קמצוץ מלח

אופן ההכנה:

-מערבבים בקערה (עם כף) את הקמח עם השמרים, סוכר לבן וסוכר וניל. מוסיפים את הביצים, המים ומערבים כדקה. מוסיפים את השמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לאיחוד החומרים. בעזרת הידיים לשים את התערובת במשך כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (במקום ללוש- ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה).

-יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ' החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי , עד שהבצק מכפיל את נפחו.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ. מורחים ממרח שוקולד וכו'.. ראו לעיל. התפחה שניה- 40 דקות עד שעה.

שלבי הכנה- עוגת שמרים שוקולד

שלבי הכנה- עוגת שמרים שוקולד

שלבי הכנה- עוגת שמרים שוקולדסעודה שלישית

מתכון לממרח קישואים קל להכנה שניתן להגיש חם, פושר או קר.

ממרח קישואים

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

4 קישואים בינוניים מגורדים בפומפיה גסה.

2 ביצים

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הקישואים, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהקישואים מתרככים והנוזלים שהם מפרישים מתאדים. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.

-טורפים את הביצים בקערית ומוסיפים למחבת תוך כדי בחישה עד שהביצים מתבשלות יחד עם הקישואים.

-מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מכסים וממשיכים לבשל תוך ערבוב מידי פעם במשך 10 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

-לאחר שממרח הקישואים התקרר לטמפ' החדר ניתן לשמור בצנצנת או קופסה סגורה במקרר כ-4 ימים.

קרדיט:  www.10dakot.co.il

 

 

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture