תפוח בדבש – עוגה נפלאה לראש השנה המתקרב…

תפוח בדבש נשים על המגש... בעצם, בעוגה. ראש השנה בפתח ואתו הריצות וההכנות לארוחת החג, עוגה קלילה וטעימה עד מאד המתאימה עם כוס התה שלאחר הארוחה.

עוגת תפוחי עץ בטעם דבש

עוגת תפוחים בטעם של דבש, מתאימה לכל עונות השנה ולראש השנה בפרט, אפשר להכין מכל זן של תפוחים.

חומרים

5 תפוחים קלופים וחתוכים

4 כפות סוכר

1 כוס מים

מעט קינמון

½ כוס שמן

1 מרגרינה רכה

1 כוס סוכר

1 שקית א. אפיה

3 כוסות קמח

3 ביצים

1 כפית א. סודה לשתיה

הוראות הכנה

לשים בסיר את התפוחים , 4 כפות סוכר , מים ומעט קינמון לבשל עד שמתרכך, למעוך היטב בממחה לעיסה חלקה.

לערבב היטב בקערה, שמן, מרגרינה וסוכר, להוסיף את הקמח ואבקת האפיה, להוציא מהתערובת 1 כוס בצק לקישוט.

לערבב היטב את הביצים עם  א, סודה לשתיה ולהוסיף לבצק ולערבב היטב להוסיף את מחית התפוחים, לערבב לתערובת אחידה , לשפוך ל- 3 תבניות מאורכות , לקחת כמות של צביטות קטנות מהבצק שהשארנו קודם לקישוט ולפזר על העוגה, לאפות בטמפ' של 180 מעלות  30 עד 40 דקות.

כדי לבדוק אם העוגה מוכנה, לנעוץ קיסם במרכז העוגה אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה.

למתכונים נוספים לחץ כאן
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

שלום לכם, לא הצלחתי לצערי להבין מאופן ההכנה מה הכוונה לקחת כמה צביטות מהבצק שהשארנו. (מה מכיל הבצק) בקישוט העוגה המוכנה רואים כמו כתמים לבנים, זה הקישוט שנוצר לאחר האפייה. אשמח להסבר ממוקד יותר ואודה מאוד מראש, מרים.

מרים ציטרין שלום רב

הבצק , זה כמות של כוס שהשארנו בצד מהתערובת של השמן,מרגרינה וסוכר קמח ואבקת אפיה,
מהבצק שהשארנו בצד, לאחר ששפכנו את כל התערובת לתבנית, ניקח חתיכות קטנות בשתי האצבעות ונפזר על העוגות, "הכתמים הלבנים" כמו שקראת להם, הם אינם משחימים בתנור כמו העוגה ונשארים לבנים.
שתהייה שנה טובה ומתוקה
כרמית

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו