בורקס חגיגי במילוי בשר – מנה ייחודית וטעימה לכבוד החג

בצק עלים ובשר טחון - שילוב נהדר היוצר מנה ראשונה חגיגית במיוחד לאירוח מושלם וטעים!

מאפה במילוי בשר טחון

את המאפה מכינים מבצק עלים מוכן, שחוסך את זמן הכנת הבצק. נשאר רק לבשל את הבשר הטחון ולגלגל עם הבצק. מנה שתמיד קוצרת מחמאות!

מצרכים:

1 ק"ג בצק עלים (שהופשר לילה במקרר או שעתיים בטמפ' החדר)

500 גרם בשר טחון

1 בצל

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כוס מים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל

זיגוג: חלמון טרוף (הצהוב) ושומשום.

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב כ-2 דקות.

-מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים. מערבבים במשך כדקה, מסירים מהאש ומצננים.

-פורסים על משטח עבודה את בצק העלים וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת הבשר הטחון.

-מגלגלים את הבצק ומהדקים בצדדים. מורחים חלמון טרוף על החלק העליון של המאפה ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו