מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: חזה עוף עם גזר ושזיפים לסעודה ראשונה, סלט חצילים ועגבניות לסעודה שניה וסופלה שוקולד רך ונוטף לסעודה שלישית

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

סעודה ראשונה –

חזה עוף עם בצל, גזר ושזיפים מיובשים ברוטב מתוק-פיקנטי

חזה עוף עם גזר ושזיפים

מצרכים (2 מנות):4 פרוסות חזה עוף חתוכות לקוביות

1 כף קמח/ קורנפלור

2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות

1 בצל גדול חתוך גס

2 שיני שום קצוצות

8-10 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים

תיבול: 2 כפות סילאן, מלח, פלפל שחור ורבע כפית פפריקה חריפה.

אופן הכנה:-מקמחים את קוביות חזה העוף בקמח. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את חזה העוף 1-2 דקות מכל צד, עד שהופך צבעו ללבן. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (אין צורך שמבפנים העוף יהיה מבושל לגמרי).

-מנגבים מעט את המחבת מנוזלי העוף ומטגנים עם כף שמן את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שמעט מתרככות.

-מוסיפים את השום, השזיפים וחזה העוף (שטוגן קודם לכן) ומתבלים בסילאן, מלח, פלפל ופפריקה חריפה.

-מערבבים לספיגת הטעמים במשך 2-3  דקות ומגישים.

 

סעודה שניה

מתכון לסלט חצילים מבושל עם עגבניות קל להכנה וטעים במיוחד

סלט חצילים ועגבניות

מצרכים (4-5 מנות):

2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

בצל גדול קצוץ

5 עגבניות בינוניות מגורדות (*אפשר לשים כוס וחצי עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים)

5-6 שיני שום קצוצות

2 כפות מלאות רסק עגבניות

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק (לא חובה), כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות החצילים, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25-30 דקות, עד שהחצילים מתרככים (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את העגבניות המגורדות והשום ומבשלים עם מכסה במשך 15 דקות, מערבבים מידי פעם. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים (אבקת מרק, מלח ופלפל שחור) ומבשלים 5-10 דקות נוספות.

*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ' החדר או קר.

 

סעודה שלישית

סופלה שוקולד מהיר ומושלם: קערה אחת, ללא מיקסר ובלי הרבה ביצים

סופלה שוקולד

מצרכים (3-4 מנות):

100 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה / מחמאה

4  כפות גדושות סוכר

2 ביצים

קמצוץ מלח

חצי כוס קמח תופח

למילוי: 3-4 קוביות שוקולד לבן/מריר

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!)

-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם החמאה ומערבבים לתערובת שוקולדית חלקה (מומלץ להשתמש בקערה יחסית גדולה שתכיל את כל החומרים).

-מוסיפים סוכר וקמצוץ מלח ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים, ביצה שניה  ומערבבים.

-משמנים כוס/תבנית שקעים ויוצקים את התערובת לגובה שני שליש. מטמינים בכל שקע קוביית שוקולד.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, עד שהצדדים אפויים, בפנים נוזלי ומלמעלה יש קרום אפוי (כדאי להשתמש בסטופר שכן אפית יתר תהפוך את הסופלה למרקם עוגתי יבש ולא נוזלי מבפנים).

-מגישים מיד.

*ניתן להגיש לצד גלידת וניל, קצפת או תותים/דובדבנים טריים.

סופלה שוקולד

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
3 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

איך מגישים בסעודה שלישית סופלה חם?

יש המתירים לחמם על הפלטה וכל אחד יעשה כדעת רבותיו.

ואיך מגישים את הסופלה מייד? הרי לא אופים בשבת… (אולי כדאי לתקן ניסוח)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture