סעודה ראשונה
מתכון לפרגיות עם ירקות ברוטב קרם קוקוס
מצרכים (4-5 מנות):
800 גרם פרגיות חתוכות לקוביות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים פרוסים לעיגולים דקים
גמבה חתוכה גס
4 כפות עלי כוסברה קצוצים
רוטב קרם קוקוס:
פחית שימורים של קרם קוקוס (400 מ"ל)
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
6 כפות מלאות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שטוחות סילאן
מלח (בין שליש לחצי כפית)
קמצוץ פלפל שחור
*תבלין צ'ילי חריף (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה או סיר עם כף שמן ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן אך מבפנים הן עדיין לא מבושלות לגמרי. מעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת/הסיר משאריות הנוזלים, מחממים 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הגזר והגמבה, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים (מומלץ לכסות ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים את הפרגיות שבישלנו קודם לכן (בלי הנוזלים שהצטברו בצלחת) ומתבלים ברוטב צ'ילי מתוק, סילאן, פפריקה, כורכום וקמצוץ פלפל שחור. מערבבים במשך כ-2 דקות. מוזגים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהתבשיל מבעבע). מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם. בסוף מפזרים עלי כוסברה קצוצים ומוסיפים מלח בהדרגה לפי הטעם. מבשלים כדקה נוספת.
*מומלץ לאכול עם אורז לבן ולפזר מעל תבלין צ'ילי חריף.
סעודה שניה
אצבעות של 3 שכבות: שוקולד קוקוס וגנאש
קינוח ב-4 מרכיבים בלבד, ללא אפיה!
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:שכבה 1:
200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר או ללא גלוטן
חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
2/3 חבילת שוקולד מריר (כ-65 גרם)
שכבה 2:
כוס קוקוס טחון
רבע כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
שכבה 3:
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
אופן הכנה:שכבה 1:
-מפוררים את הביסקוויטים לפירורים קטנים (אך לא אבקה) ומעבירים לקערה.
-ממיסים במיקרוגל מספר שניות את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים לטמפ' החדר ושופכים על פירורי הביסקוויטים. מערבבים היטב עד לכיסוי מלא ואחיד של כל הפירורים בשוקולד.
-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים את התערובת לתחתית התבנית ומשטחים בצורה אחידה.
שכבה 2:
-מערבבים בקערה (בעזרת כף, אין צורך להקציף) את הקוקוס עם השמנת עד לכיסוי מלא של הקוקוס ויוצקים מעל השכבה הראשונה.
-מכניסים למקפיא למשך חצי שעה לפחות.
שכבה 3:
-ממיסים במיקרוגל מספר שניות את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים מעט ויוצקים מעל שכבת הקוקוס בצורה אחידה.
-מכניסים למקפיא למשך 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
-לאחר שהעוגה קופאת, מחלצים אותה בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפיה. מניחים על משטח חיתוך וחותכים לריבועים או אצבעות לפי הגודל הרצוי.
*שומרים עטוף בניילון נצמד או בקופסה אטומה במקפיא.
סעודה שלישית
סלט עלי בייבי – טעים במיוחד
את המתכון הזה מכינים משקית עלי בייבי מוכנה וזה בהחלט חוסך זמן עבודה.
מצרכים:
שקית עלי בייבי מוכנה (ניתן לקנות בסופר)
עגבניות שרי חתוכות לחצי
בצל בינוני סגול חתוך לחצאי עיגול
אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
הכנת הרוטב (מומלץ לערבב בכלי סגור):
1/4 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
כפית דבש גדושה/סוכר חום
כפית חרדל
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
למתעצלים ניתן לתבל ברוטב ויניגרט מוכן קנוי.
אופן הכנה:
מניחים את כל המרכיבים בסלט ומתבלים רגע לפני ההגשה.
שלום
אני מעוניינת להכין להיום את הקינוח-אצבעות של 3 שכבות: שוקולד קוקוס וגנאש.
יש לי רק שמנת אחת – האם יש אפשרות להשתמש בחלב בשכבה השנייה (הקוקוס)?
תודה