JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: קציצות דגים עסיסיותה לסעודה ראשונה, חמין מוצלח לסעודה שניה ומעדן פודינג שוקולד לסעודה שלישית

סעודה ראשונה
קציצות דגים ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים – ממש טעימות

קציצות דגים ברוטב

מצרכים (15-17 קציצות דגים):600 גרם פילה דג הנסיכה (נקי מעור ועצמות)

3/4 כוס עלי פטרוזיליה

3/4 כוס עלי כוסברה

ביצה קטנה

תפו"א קלוף קטן חתוך גס

3 שיני שום קלופות חתוכות

חצי בצל קטן

תיבול לקציצות: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית שטוחה כמון

רוטב לקציצות דגים:

2 עגבניות גדולות מגורדות (בלי הקליפה)

4 שיני שום כתושות

גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב חריף – ניתן לוותר)

3 כפות מלאות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

תיבול לרוטב: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית סוכר, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:-משרים את נתחי הדג עם 2-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח למשך כרבע שעה.

-בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום, עגבניות מגורדות ופלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-5 דקות. יש לערבב מידי פעם. מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים (פפריקה, כורכום, מלח, סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור) ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

הכנת קציצות דגים: מניחים את הדג, כוסברה, פטרוזיליה, ביצה, תפו"א, בצל, שום ותבלינים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-4 ס"מ ומניחים בסיר עם הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות (אין לערבב את הקציצות. הרוטב אמור לכסות כמחצית מהקציצות). הופכים בעדינות את הקציצות צד, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות נוספות.

הערות והמלצות לגבי קציצות דגים:

*דג נסיכת הנילוס הוא דג יחסית עסיסי ולכן הוא מומלץ להכנת קציצות דגים. אם בכל זאת רוצים להשתמש בדג אחר כמו מרלוזה מומלץ לשלב אותו עם דג נסיכת הנילוס או דג סלמון שהם יחסית יותר שומניים ומעניקים לקציצות יותר עסיסיות.

*דגים נוספים שמתאימים לקציצות הם דניס, מוסר, מקרל, בקלה.

*מומלץ להשתמש בדג טרי ולא קפוא (ההבדל מורגש בטעם).

*למי שאין בבית מעבד מזון, אפשר לבקש שייטחנו לכם את הדג במקום ואז לערבב עם יתר החומרים. את תפו"א, בצל ושום ניתן לגרד בפומפיה דקה. את העלים יש לקצוץ דק עם סכין.

סעודה שניה
מתכון לחמין

חמין לשבת טעים במיוחד וקל להכנה. אפשר להכין חמין בשרי ואפשר להכין חמין פרווה (ופשוט לוותר על הבשר). למרות שמדובר בבישול ארוך ההכנה היא פשוטה ומהירה.

רק זכרו להשרות את הקטניות במים לילה לפני.

מתכון לחמין

מצרכים:1 קילו בשר שריר בקר (קדמי או אחורי) חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים גדולים קצוצים
10 שיני שום פרוסות
3 כוסות שעועית שהושרו במי ברז במשך לילה (מומלץ לגוון מסוגים שונים: אדומה, לבנה, מנומרת וכו')
2/3 כוס גריסים שהושרו במי ברז לפחות שעתיים (מומלץ כל הלילה)
5-6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחצויים
9-10 כוסות מים רותחים

תיבול:
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות מלאות סילאן
2 כפות מלאות פפריקה מתוקה
כף כמון
2 כפיות גדושות מלח
חצי כפית פלפל שחור

אופן הכנה:
טיפול מוקדם בבשר (סגירה והרתחה): מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבשר מכל הצדדים (פעולה זו נועדה "לסגור" את הבשר כדי שיישאר עסיסי מבפנים). שופכים לסיר מים רותחים באופן שיכסה את הבשר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מבשלים במשך כ-10 דקות (במהלך הבישול אמור להיווצר קצף בחלק העליון). מסננים את הבשר מהנוזלים.
הכנת החמין:
-מחממים סיר גדול מאוד עם 3-4 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים במשך כ-2 דקות.
-מוסיפים את השעועית והגריסים ושופכים מים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-מוסיפים את תפוחי האדמה והבשר ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים במשך שעתיים על אש בינונית-נמוכה. מעבירים את הסיר לפלטת השבת למשך כל הלילה. מומלץ להשתמש בסיר עם תחתית עבה שיפזר את החום באופן אחיד. יש לסגור את הסיר עם מכסה ולכסות אותו בבד שישמור את החום.

*חשוב לוודא שהחמין לא מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מים רותחים לפי הצורך (למתירים) או להגביה את הסיר בעזרת תבנית הפוכה וכד'. .

הערות לחמין:

*מומלץ להוסיף עצמות רגל בקר עם מח עצם, הן מוסיפות המון טעם.
*רצוי להשרות את הקטניות לפחות 12 שעות (אפילו 24 שעות) ומומלץ להחליף מידי פעם את המים (זה הופך את הקטניות להיות קלות יותר לעיכול).
*אפשר לגוון ולהוסיף בטטה וגזר.

סעודה שלישית
פודינג שוקולד

פודינג שוקולד עם קצפת שממש מזכיר את המעדן המוכר "מילקי".

קינוח מהיר וטעים ללא גלוטן וגם בגרסה הטבעונית.

פודינג שוקולד

מצרכים (5-6 כוסות אישיות):פודינג שוקולד:

2 כוסות חלב רגיל או סויה

2 כפות קורנפלור (לא גדושות ולא שטוחות, באמצע)

6 כפות מים קרים

100 גרם שוקולד מריר (אפשר להכין גם עם שוקולד חלב)

4 כפות גדושות סוכר

קצפת וניל:

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:-מחממים בסיר קטן את החלב עם הסוכר על אש בינונית-נמוכה. מערבבים עד שהסוכר נמס בתוך החלב.

-מערבבים 2 כפות קורנפלור עם 6 כפות מים קרים עד לקבלת נוזל חלק ללא גושים. כשהחלב רותח (מבעבע) מוסיפים את מי הקורנפלור ומערבבים כל הזמן במשך 1-2 דקות, עד שהחלב מסמיך (לא מפסיקים לערבב!).

-שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לתערובת החלב, מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבלת תערובת שוקולדית חלקה וסמיכה.

-מסירים מהאש ומעבירים לכוסות הגשה בגובה 2/3 מהכוס (רצוי כוסות מזכוכית מאחר והתערובת חמה) .

-מניחים לתערובת להתקרר לטמפ' החדר.

-בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

-בעזרת שקית זילוף או כף ממלאים מעל שכבת פודינג השוקולד.

*עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

*הפודינג שוקולד נשמרים במקרר 4-5 ימים.

פודינג שוקולד

למתכונים נוספים לשבת לחצו כאן!