לא לספרדים בלבד – צ'ורוס -"סופגניות ספרדיות".

והפעם - מתכון לצ'ורוס -"סופגניות ספרדיות". חנוכה שמח!

מתכון לצ'ורוס

מתכון לצ'ורוס -"סופגניות ספרדיות".

קינוח ספרדי ידוע: בלילה מתוקה מטוגנת בשמן עמוק ומזכירה בטעם סופגניות. (דרך ההכנה מזכירה מאוד את זו של הפחזניות..)

כמות: 10-12 יחידות

מצרכים:1/4 כוס חלב/ מים

25 גרם חמאה/ מחמאה

1 כפית סוכר

קורט מלח

1/2 כוס קמח

1 ביצה גדולה (L)

אופן הכנה:-מחממים בסיר קטן על אש גבוהה את החלב, חמאה, סוכר ומלח עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות (בעזרת כף מעץ) עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר. מעבירים לקערה.

-מערבבים בעזרת מיקסר כ-10 שניות על מנת שבלילת הבצק תצטנן מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה (הבצק לא צריך להיות דליל מידי ולא מוצק מידי).

-מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.

-מחממים שמן בסיר טיגון וכשהשמן חם, מזליפים פסים לתוך השמן באורך 7-10 ס"מ (ניתן לחתוך את הקצה בעזרת מספריים).  מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם סוכר, מגלגלים ומגישים מייד.

-רצוי לאכול במקום. ניתן להגיש עם סירופ שוקולד/ מייפל, ריבת חלב או לתבל באבקת קינמון עם סוכר.

 

למתכוני חנוכה נוספים – קרדיט:  www.10dakot.co.il

 

 

 



 

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

שלא נדע מצ'ורוס

בשביל מה להסטבח. המתכון הקל והפשוט ביותר וגם המקורי לא מכיל מרגרינה או חמאה וגם לא ביצה אלא קמח מים ומלח בלבד ושמן לטיגון.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו