מרק גריסים וירקות - סמיך, ריחני והכי מתאים לחורף!

מרק גריסים

מתכון למרק גריסים וירקות קל להכנה וטעים

מרק גריסים

מצרכים (כמות 4-5 מנות):כוס גריסי פנינה שטופים היטב ומסוננים

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות

תפו"א בינוני חתוך לקוביות קטנות

קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות

חצי כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)

6 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כורכום, כפית גדושה מלח, שליש כפית כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, קוביות גזר, תפו"א, קישוא וגריסים ומערבבים.

-מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ומתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח, כמון ופלפל שחור. מבשלים 7 דקות נוספות.

*הערה: אם לטעמכם המרק סמיך מידי- ניתן להוסיף עוד מים רותחים לפי הצורך ולתקן תיבול בהתאם.