מתלבטים מה לאכול בסוף היום? פנקייק'ס אפויים עם הפתעות קטנות ומתוקות. הנה, כבר החלטתם.

פנקייק אפוי

פנקייקים קטנים אפויים בתנור עם תוספות טעימות

פנקייק אפוי

מצרכים (כ-24 מיני פנקייק):ביצה גדולה

3 כפות גדושות סוכר

3 כפות שמן

חצי כפית תמצית וניל

כוס חלב או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה

כוס קמח תופח

תוספות לבחירה: שוקולד צ'יפס, מקופלת קצוצה, ממרח שוקולד, בננה קצוצה, תותים קצוצים, פירות יער קפואים קצוצים.

אופן הכנה:-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (מומלץ להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון).

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם הפנקייקים עלול להפגע).

-יוצקים כף מלאה מהתערובת לכל שקע (זה נראה מעט אבל זה תופח). מפזרים תוספות לפי הטעם ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*הערה: הפנקייקים יוצאים בעובי כ-1 ס"מ. אם רוצים אותם יותר עבים אפשר לצקת כף וחצי מהתערובת לכל שקע (קחו בחשבון שהכמות תהיה קטנה יותר וזמן האפיה עשוי להתארך ב-5 דקות).  אם יש לכם תבנית מאפינס של 12 שקעים, אפשר להכין בפעמיים. חשוב לשמן את השקעים בשתי הפעמים.

 

אפשר להכין גם ללא תוספות ולהגיש עם סירופ מייפל.

פנקייק אפוי

רוצים פנקייק אחר?