עוגת אספרסו לשבת או יום חול יכולה לשדרג את הבוקר שלכם ולהתאים כקינוח לארוחת ערב. קבלו 2 מתכונים מוצלחים במיוחד

הכנת עוגת אספרסו היא משימה פשוטה מכפי שנהוג לחשוב ואין צורך בניסיון קודם על מנת להפיק ממנה את המרב. היתרון של העוגה בא לידי ביטוי בהתאמה לשעות הבוקר וכמובן באפשרות לבחור מבין מגוון רחב של קפסולות עבור מכונת אספרסו ייעודית. בנוסף, ניתן להכין את העוגה לימי שבת ולפנק את המשפחה והחברים. כמו כן, רבים מחליפים את האספרסו הרגיל בנטול קפאין וכך מאפשרים לעצמם לנשנש את העוגה גם בשעות הערב.

הנה המתכונים המובחרים:

  1. אספרסו ושוקולד לבן

השילוב בין טעם הקפה והשוקולד הלבן מוכיח את עצמו במלוא תפארתו בעוגה הזו. יש צורך בזמן עבודה של חצי שעה בלבד כדי להכין אותה, זמן ההכנה הכולל שלה עומד על שעה והכשרות חלבית. אלו המצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 80 מ"ל אספרסו
  • כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם שוקולד לבן

עבור הסירופ תצטרכו לארגן עוד מנת אספרסו, רבע כוס מים, חצי כוס סוכר ו-3 כפות ליקר קפה.

בשלב הראשון מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר. זמן אמור לקחת לכם בערך 5 דקות כדי שתדעו שאתם בכיוון הנכון, ותוך כדי הקצפה תצטרכו להוסיף בזרם איטי את השמן, הוניל ומנות האספרסו. בשלב השני מפסיקים את פעולת המיקסר ומערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והשוקולד לפני שמוסיפים לבלילה. מאחדים הכל בתנועת קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת, מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות ומפזרים את שאריות השוקולד. לבסוף אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך חצי שעה.

  1. עוגה בחושה

המתכון לעוגה בחושה עם אספרסו פופולארי ברחבי העולם וגם בישראל. עם מינימום השקעה אפשר להשיג תוצאה מושלמת ואלו המצרכים הנדרשים עבור תבנית אינגליש קייק סטנדרטית של 30 ס"מ:

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר
  • 100 גרם ביצים
  • 50 מ"ל אספרסו
  • מעט אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה
  • 135 גרם שמנת חמוצה
  • 50 גרם אגוזי פקאן

בשלב הראשון מערבבים חמאה, סוכר ואספרסו במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים בהדרגה את הביצים לפני שמערבבים. בשלב השני מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים הכל יחד. לא לשכוח לנקות את דפנות המיקסר ואז להוסיף את השמנת החמוצה ואגוזי הפקאן. מערבבים שוב, יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

בשני המתכונים לעיל ניתן לבדוק האם העוגה מוכנה באמצעות החדרת קיסם. במידה והקיסם יוצא יבש, צריך להוציא את העוגה מהתנור. במקרה שבו הקיסם יוצא רטוב או לח נדרשת אפייה נוספת לפי ההנחיות.