פשטידת בטטה וגזר בטעם דיבשי את המתכון הבא עם כלי סולתם מגישה לנו השפית האמריקאית דבי פרידמן שנזכה לשנה טובה ומתוקה
המצרכים:
בטטה בינונית
שלושה גזרים
חצי כפית דבש
כוס ורבע קמח
שקית אבקת אפיה
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה של תנובה
5 כפות גדושות גבינה
תיבול: אבקת מרק, פלפל שחור ולבן ומלח
אופן ההכנה
מגרדים את הבטטה והגזרים בפומפיה על החור הרחב ומערבבים בקערה יחד עם הקמח האבקת אפייה והתבלינים
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים שיווצר מעט קצף(נותן מרקם יותר אוורירי) מוסיפים את השמנת והגבינה ומערבבים היטב שופכים את התוכן לתוך הקערה של הגזר והבטטה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה רטובה וסמיכה.
שופכים את התכולה לתוך תבנית פאי של סולתם המתפרקת עם ציפוי נון סטיק שמאפשר בגמר האפייה לשחרר את הפשטידה בקלות מהתבנית ומותיר מראה יפה של פאי, ומשטחים.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לחצי שעה עד ארבעים דק' תלוי בתנור.
מוציאים מקררים מעט ומגישים
בתיאבון!