חודש לפני העונה: דובדבנים ראשונים ברמת הגולן • תיעוד

סקירה וגלריה - צילום: החברה לפיתוח הגליל

התרגשות גדולה נרשמה ביום ראשון (22.4) בחוות 'פיכמן 'שבגולן כאשר חקלאי החברה לפיתוח הגליל ומו"פ (מחקר ופיתוח) צפון קטפו וטעמו מהדובדבנים הראשונים המקדימים את תחילת העונה הרשמית – כחודש ימים לפני תחילת עונת הדובדבנים בגולן.

במו"פ צפון ובחברה לפיתוח הגליל מקיימים זו השנה השנייה מחקר להקדמת עונת הדובדבנים במטעי הגליל והגולן, על מנת לייצר יתרון כלכלי ושיווקי לחקלאים הישראלים, מול מתחרים בשוק האירופי ובישראל. את המחקר מוביל ד"ר עומר קראין בשיתוף מטע רמת מגשימים וחוות 'פיכמן'

במחקר, נעשה שימוש בתנורי חימום הפזורים במטעים וברשתות לכיסוי העצים, במטרה לייצר לעצי הדובדבן תחושת חום, המדמה את טמפרטורות בוא האביב, בעיצומו של החורף.

כעת ניתן להצביע על הצלחה במחקר: "לאחר שראינו חנטה מוקדמת אנו זוכים לראות גם את הפרי -דובדבנים איכותיים, טעימים ומתוקים ,כחודש ימים לפני תחילת עונת הדובדבן בגולן " מסביר אלקנה בן ישר מנהל מו"פ צפון.

הדובדבנים המקדימים גדלים על גבי מצעי קרקע איכותיים של חברת 'טוף מרום גולן' המותאם לצרכי הדובדבן. בחברה מפתחים בשנים האחרונות מצעים המותאמים לצרכים המשתנים מגידול לגידול מבחינת ויסות כמויות המים, רמת לחות ורטיבות, האצת פריחה, כמות ברזל וכדומה. במו"פים ברחבי הארץ מבינים את היתרון הגדול בשימוש במצע מותאם והקפדה על איכותו והחלו בשנים האחרונות להשתמש במצעים המותאמים של החברה. במחקר זה נעשה שימוש במצע שפותח במחלקת המו"פ של חברת טוף מרום גולן המותאם לגידול דובדבנים ומקל על קליטת והתבססות הדובדבן בקרקע.

בן ישר הוסיף: "לשם השוואה ובקרה, כי השינוי הינו תוצאה של פעולות החימום ולא שינויי מזג אוויר וכדומה, לצד המטע המחומם אנו מגדלים דובדבנים מזן זהה ללא חימום וניתן לראות את ההבדל המשמעותי כאשר דובדבני הבקרה נמצאים בשלב החנטה בעוד אנו כבר קוטפים את דובדבני המחקר".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

ומה עם הקצפת?

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו