אובמה: אם נרצה לתקוף באיראן – נוכל להתגבר על מערכת ה-S-300

"אנחנו צריכים לשמור על פרספקטיבה: תקציב ההגנה שלנו קצת מתחת ל-600 מיליארד דולר. התקציב שלהם – קצת יותר מ-17 מיליארד דולר" • מדובר בהתבטאות נדירה של הנשיא האמריקני, אשר התעלם כליל בחודשים האחרונים מהאפשרות של תקיפת מתקני הגרעין באיראן

נשיא ארצות הברית ברק אובמה התייחס אמש לראשונה מזה זמן רב לאופציית המתקפה הצבאית על איראן, אשר עם התקדמות שיחות הגרעין והחתימה על הסכם המסגרת בלוזאן, נראה כי ירדה בינתיים מהפרק.

בראיון לתקשורת האמריקנית אמר אובמה כי העסקה הרוסית למכירת מערכת הנ"מ המתקדמת S-300 לאיראן היא "מקור לדאגה". לדבריו, זוהי מכירה שתלויה ועומדת שש שנים, ורוסיה נמנעה עד כה מהשלמתה בשל בקשתה של ארצות הברית. "אנחנו מתנגדים לזה במיוחד בגלל שאנחנו עדיין מנהלים עכשיו מו"מ", הבהיר הנשיא.

קרא עוד:
[postim]

לצד הדאגה מחיזוק יכולות ההגנה ההתקפית האיראנית, ארה"ב, אינה חוששת כי העסקה תבטל או תחליש את האפשרות לתקיפת מתקני הגרעין באיראן, במידה ושיחות הגרעין יעלו על שרטון או שהרפובליקה האיסלאמית תפר את ההסכם. אובמה הסביר כי "אנחנו צריכים לשמור על פרספקטיבה. תקציב ההגנה שלנו קצת מתחת ל-600 מיליארד דולר. התקציב שלהם –  קצת יותר מ-17 מיליארד דולר. גם אם הם יקבלו מערכות הגנה אווירית, אם נצטרך, נוכל לחדור אותן".

כיפופי הידיים במפרץ הפרסי: "פעולותינו נועדו להבטיח את חופש השיט"

בעניין מאבקי השליטה במפרץ הפרסי על רקע מלחמת האזרחים בתימן, והתגבור המשמעותי של הכוח הצבאי האמריקני הגדול באזור, סיפר אובמה כי "אמרנו לאיראנים ישירות שכרגע הספינות שלהם במים בינלאומיים ויש סיבה מדוע אנחנו מחזיקים כמה מהספינות שלנו במפרץ הפרסי. אנחנו עושים זאת כדי להבטיח את חופש השיט".

USS_John_C._Stennis_(CVN-74)_&_HMS_Illustrious_(R_06)

וושינגטון הזהירה את טהרן כי "אם יסופק נשק לפלגים בתימן, זה עלול לפגוע בחופש השיט וזוהי בעיה", כך לדברי הנשיא האמריקני, שהוסיף כי הסיוע הפעיל של איראן למורדים רק מסבכת את המאמצים לפתור את המשבר החמור בתימן.

אתמול הודיעה סעודיה כי "הקואליציה הערבית השיגה את מטרותיה הצבאיות”, והמבצע הצבאי העצום בהיקפו שניהלה נגד המורדים החות’ים בתימן השכנה, הופסק החל מחצות ליל אמש. על פי דיווחים בתקשורת הערבית, אחת הסיבות שגרמו להחלטה המפתיעה היא לחץ שהופעל על סעודיה מצד מוסקבה.

עם זאת, המתיחות במפרץ הפרסי בין איראן הרואה עצמה כמגינת השיעים באשר הם, לבין המדינות הסוניות ובראשן סעודיה, עדיין גבוהה, וארה"ב מבססת את אחיזתה כדי לדחוק את רגליה של טהרן משליטה באזור הנפיץ והעשיר בנפט.

0 תגובות

  1. ה"עסקה" הזו הקפיצה את כל המערכת על בלי מה.

    אין עסקה עם איראן לרכש מערכת הגנה אווירית לטווח ארוך מסוג S-300. כל מה שיש הוא אישור עקרוני של נשיא רוסיה לאפשרות לקיים עסקה כזו.

    דא עקא, שכבר לא מייצרים את המערכת ברוסיה. הדגם היחיד שכן מיוצר אינו נכלל באישור הרוסי ואינו עונה על הצרכים האיראניים, שכן ייעודו העיקרי הוא הגנה מטילאות בליסטית ולא ממטוסים.

    הייתי דואג יותר מעסקאות נשק אחרות באזור. שכנתנו הטובה מצרים עם המערכת הנ"ל ועם מטוסי קרב מתקדמים מסוג Rafale.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו