'שכירות הוגנת': שר האוצר כחלון מקדם פיקוח על מחירי השכירות

על פי התכנית, המשכיר לא יוכל להעלות את שכר הדירה בתקופה של 3 עד 5 שנים מתחילת השכירות, והוא יוצמד למדד או יעלה בשיעור קבוע של 2% • היום אישרה הממשלה את העברת מנהל התכנון ממשרד הפנים אל משרד האוצר

התחיל לעבוד: שר האוצר החדש משה כחלון מקדם תכנית ל'שכירות הוגנת', במסגרתה יוטל פיקוח ממשלתי על מחירי השכירות הגואים, כך שהמשכירים לא יוכלו להעלות את התשלום החודשי ככל העולה על רוחם, כך פורסם הערב בחדשות 2.

על פי התכנית – אותה מעוניין כחלון לקדם במהירות ובנפרד מתכנית הדיור הכוללת אשר תאושר רק באוגוסט, עם העברת תקציב המדינה – המשכיר לא יוכל להעלות את שכר הדירה בתקופה של 3 עד 5 שנים מתחילת השכירות, וכדי להתאים את המחירים לאינפלציה, הם יוצמדו למדד או יועלו בשיעור קבוע של 2% מדי שנה.

קרא עוד:
[postim]

התכנית המדוברת אינה חדשה, ובשנים האחרונות ניסו מספר חברי כנסת לקדם אותה, אך ללא תמיכה ממשלתית העניין לא צלח. כעת, כאשר היא תקודם בידי שר האוצר המחזיק בידיו כוח פוליטי וביצועי משמעותי כל כך, ישנו סיכוי גבוה שהתכנית תאושר.

התכניות הנוספות: חידוש 'מחיר למשתכן' ומס גבוה על המשקיעים

משבר הדיור הוא הנושא העיקרי בו מתמקד כחלון בימים אלה ואף בקמפיין הבחירות שלו. בכוונתו של שר האוצר להביא לאישור הכנסת תכנית מקיפה לטיפול במשבר החמור המכביד את עולו על הזוגות הצעירים במשך כמעט עשור שנים. התכנית תוצמד לתקציב המדינה ותאושר יחד עמו בתוך מספר חודשים.

לפני כשלושה שבועות פורסם כי בכוונתו של כחלון להעלות באופן דרמטי את מס הרכישה על משקיעי הנדל"ן, ולהדק מאוד את הפיקוח על המשקיעים הרושמים את הדירות על שם ילדיהם כדי להתחמק ממס. תכנית זו מונחת כבר זמן רב על שולחן האוצר, אולם ככל שאר התכניות, היא לא טופלה על ידי שר האוצר הקודם יאיר לפיד.

שר האוצר מתכוון גם לחדש את תכנית 'מחיר למשתכן' בהיקף נרחב, תוך כדי הגדלה משמעותית של היצע הדירות בשוק.

האוצר: סמכויות התכנון בידי משרד שאינו אחראי על הנדל"ן, גרמו לקשיים

היום אישרה הממשלה את העברתו של מנהל התכנון ממשרד הפנים למשרד האוצר. כחלון בירך על הצעד אשר את מימושו דרש בהסכם הקואליציוני, ואמר כי "העברת רשות מקרקעי ישראל ומנהל התכנון לאוצר היא צעד ראשון במסע מורכב לטיפול במשבר הדיור. אני שמח שממשלת ישראל בחרה לעסוק בנושא חשוב זה בישיבתה הראשונה ולאשר את אבני הדרך של הרפורמה".

במשרד האוצר אומרים כי מניתוח משבר הדיור עלה כי אחת הסיבות המרכזיות למשבר, הינה היעדר סנכרון בין הגורמים השונים האמונים על שרשרת הייצור של דירה בממשלה. תופעה זו מתעצמת לאור זאת שיותר מ-90% מהמקרקעין במדינת ישראל הינם בניהול רשות מקרקעי ישראל, כך שהיכולת להגדיל את היצע הדירות, תלויה למעשה במידה רבה בפעילות הממשלה.

באוצר מבהירים גם כי המצב שהיה קיים עד כה, כאשר משרד ממשלתי (הפנים) שאינו אחראי על שוק הנדל"ן, הינו בעל סמכויות נרחבות בתחומים המשפיעים מאוד על היכולת להגדיל את היצע הדיור, גרם לקשיים רבים בקידום תהליכי הבנייה. "לאור האמור, עולה צורך מקצועי דחוף ומשמעותי לרכז את כלל הפעילות של הממשלה בשוק הנדל"ן תחת משרד אחד, מה שיאפשר יתר תיאום וסנכרון בפעולות השונות, ובמיוחד יאפשר ריכוז של הסמכות והאחריות תחת שר האוצר".

(צילום: נתי שוחט – פלאש 90)

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו