משרד המדע ישקיע 9 מיליון ₪ במחקרים משותפים עם אירופה

הכספים יושקעו בכ-21 מחקרים משותפים בין-לאומיים חדשים בתחומי הרובוטיקה הרפואית, הנדסה סביבתית, טכנולוגיות מידע ותקשוב ועוד • שר המדע, דני דנון: "אנחנו לא צריכים להתנצל או להתחבא – המדענים הישראלים צריכים להיות בכל מקום שבו מתקיים מחקר"

על רקע הקריאות לחרם על ישראל, יוצא משרד המדע ביוזמה נוספת להידוק קשרי המדע הבין-לאומיים של ישראל ומפרסם קריאה למדענים ישראלים להגיש הצעות למחקרים משותפים עם עמיתים מאירופה.

במסגרת התכנית ישקיע המשרד יותר מ-9 מיליון ₪ בכ-21 מחקרים משותפים בין-לאומיים חדשים. סכום מקביל יושקע גם מצד המדינה השותפה למחקר. דרך המחקרים המשותפים מקבלים החוקרים גישה לתשתיות מחקר מתקדמות, אפשרות לעבוד עם חוקרים פורצי דרך מהעולם ולהעשיר את הידע, ובאמצעות המימון גם יכולים להרחיב את המחקר, לרכוש ציוד ולהעסיק חוקרים וסטודנטים.

"אנחנו לא צריכים להתנצל או להתחבא – המדענים הישראלים צריכים להיות בכל מקום שבו מתקיים מחקר שיכול לתרום להתקדמות הידע, הטכנולוגיה ולהביא לפריצות דרך לטובת האנושות כולה" אמר היום שר המדע, הטכנולוגיה והחלל דני דנון. "המשרד ימשיך לפעול להידוק הקשרים הבין-לאומיים של ישראל באמצעות מדע, המהווה שפה אוניברסלית ומחבר בין תרבויות ועמים".

קרא עוד:
[postim]

תכנית ההשקעה שתחל השבוע כוללת מימון תשעה מחקרים משותפים עם צרפת בתחומים רובוטיקה רפואית, חקר התא וביולוגיה אינטגרטיבית בסכום כולל של כ-1.1 מיליון יורו; מימון שישה מחקרים משותפים עם גרמניה בתחום הסרטן בסכום כולל של 4.5 מיליון יורו; ושישה מחקרים משותפים עם צ'כיה בתחומי הנדסה סביבתית ובתחומי טכנולוגיות מידע ותקשוב בסכום כולל של 720 אלף יורו.

משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל חתום כיום על 21 הסכמים לשיתוף פעולה מדעי עם 14 מדינות, בהן סין, גרמניה, רוסיה, איטליה ובריטניה. בעשור האחרון השקיע המשרד כ-200 מיליון ש"ח במחקרים משותפים עם מדינות וכ-75 מיליון שקלים דמי השתתפות לארגונים ולמוסדות מדע בין-לאומיים, כגון תכנית המחקר האירופי "הורייזן 2020" ו-CERN.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו