נשיא הודו בישראל: "האו"ם אינו מסוגל לאכוף את החלטותיו"

"האו"ם צריך להשתנות כדי להתמודד עם האתגרים של היום" כך אומר נשיא הודו פרנב מוקהרג'י, והזכיר כי ישראל והודו נאבקו מול השלטון הבריטי בדרכן לעצמאות • הדוברים הזכירו את הפיגוע הנורא בבית חב"ד במומביי, בו נהרגו 8 יהודים, והביעו תקווה כי הודו תסייע במאבק הגלובלי בטרור

בנאום ראשון של נשיא הודי במליאה אמר פרנב מוקהרג'י כי "הודו מאמינה שאין דרך טובה יותר מאשר לפתור בעיות באמצעות משא ומתן ובדרכים של דיאלוג". עוד אמר כי והוסיף כי האו"ם אינו מסוגל לאכוף את החלטותיו". הוא דיבר על חיזוק היחסים ואמר כי הודו וישראל מאוחדים באמונתם בדמוקרטיה.

"הודו מאמינה שאין דרך טובה יותר מאשר לפתור בעיות באמצעות משא ומתן ובדרכים של דיאלוג. נוכחנו לדעת שהמבנה האדמניסטרטיבי של גופים בין לאומיים אינו מספיק אפקטיבי והם אינם מסוגלים לאכוף את ההחלטות שלהם. האו"ם צריך להשתנות כדי להתמודד עם האתגרים של היום."

נשיא הודו התייחס לעבר המשותף של שתי המדינות ואמר: התקופה המודרנית הייתה עדה למאבקנו נגד השלטון הבריטי. המנהיגים שלנו בחרו בשיטות שונות אבל קיבלו השראה מאותם עקרונות וערכים.

הנשיא פרנב מוקהרג'י מכהן בתפקידו מ-2012, בן 80 ובנם של לוחמי עצמאות הודו. הוא ניצב שנים רבות במוקד קבלת ההחלטות של מפלגת הקונגרס וכיהן בין היתר כשר החוץ, שר ההגנה, שר המסחר ושר האוצר. הודו היא המדינה השביעית בגודלה בעולם ושנייה באוכלוסייתה. ישראל והודו מקיימות יחסים דיפלומטיים למעלה מ-20 שנה.

קרא עוד:
[postim]

נשיא הודו התייחס למערכת היחסים בין הודו לישראל ואמר: "אנחנו נמשיך לקיים ביקורים בדרגים הגבוהים וחילופים כך שיחסי ישראל הודו הם בעדיפות עליונה. ככל שאנו מתקרבים ליום השנה ה-25 של כינון יחסים דיפלומטיים מלאים, אנו מבקשים להרחיב את החזון של השותפות שלנו בעתיד.

יו"ר הכנסת אדלשטיין: משלבים ידיים במאבק על עתיד העולם השפוי

היו"ר אדלשטיין פתח את הישיבה המיוחדת לכבודו של הנשיא מוקהרג'י: "אתה מבקר לצערנו בתקופה מתוחה בה חלק מאויבנו בחרו להמשיך בדרך האלימות וההסתה. ישראל והודו בחרו כאן צד ברור: לכולנו מלחמה משותפת בגורמים הפונדמנטליסטים הללו, המאיימים להחשיך את עולמנו".

"ההתמודדות עם הטרור איננה זרה לכם. גם אתם, בהודו, מכירים אותה היטב. ארגונים איסלמיים קיצוניים ביצעו שורה ארוכה של פיגועי טרור במדינתכם, שגבו מאות קורבנות בנפש ופצועים רבים. הישראלים זוכרים היטב את מתקפת הטרור הגדולה ב-2008, כשבין הנרצחים הרבים היו הזוג הולצברג, שליחי חב"ד, שמחבלים רצחו אותם במהלך מתקפה קשה על בית חב"ד בעיר. כל בר דעת מבין שלא ניתן להגיע להסדר ובוודאי לא לשלום באמצעות ירי ודקירת חפים מפשע ברחובותינו ובבתינו.

ראש הממשלה נתניהו: לשאוף לשלום ולהבהיר לאויבנו שהטרור לא ינצח

רה"מ נתניהו נאם במליאה המיוחדת לכבוד נשיא הודו: "ביקורך בישראל נקודת ציון היסטורית". בהתייחסו למצב המדיני אמר כי לצד שאיפתנו לדו-קיום ושלום חייבים להבהיר שהטרור לא ינצח. ישראל רוצה שלום. אני רוצה שלום. כדי שזה יקרה הטרור יצטרך להיפסק והפלסטינים צריכים להכיר במדינת ישראל".

."הטרור לא ינצח!". נתניהו בנאומו, הבוקר (צילום: יונתן זינדל - פלאש 90)

ראש האופוזיציה הרצוג: לא אבדה השאיפה להסדר עם שכנינו

יו"ר האופוזיציה הרצוג הזכיר את פיגוע הטרור בבית חב"ד במומבאי ב-2008 ואמר כי "אפשר לרתום את מדינות המזרח התיכון המתונות הרואות בטרור איום חמור". עוד אמר כי לא איבדנו את התקווה לשלום עם שכנינו הפלסטינאים, הרוב הדומם בשני העמים רוצה בזה וקולה של הודו יכול לתרום לתהליך.

(צילום תמונה ראשית: יונתן זינדל – פלאש 90)

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו