'סעיף ההשתקה' בדרך לביטול: "אתיקה אינה צריכה להיות מעוגנת בחוק"

הבעת דעה אישית על ידי המגישים בשידור הציבורי, תותר רשמית בימים הקרובים • הסעיף הוכנס לחוק השידור הציבורי לפני כחודשיים על ידי ח"כ ישראל אייכלר וספג ביקורת עזה

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה הממשלתית לתקן את חוק השידור הציבורי ולמחוק את 'סעיף ההשתקה' השנוי במחלוקת.

כזכור, הסעיף, שאושר אך לפני כחודשיים, קבע כי "בשידורי הרשות יש להימנע מחד–צדדיות, ממשפט קדום, מהבעת דעה אישית, ממתן ציונים והדבקת תגים, מהעלמת עובדות או מהטעמתן באורח סלקטיבי שלא לפי ערכן החדשותי".

לפי ההצעה הממשלתית, הסעיף יימחק רטרואקטיבית ממועד כניסת החוק לתוקף בספטמבר השנה. הצעת החוק הממשלתית אוחדה עם הצעת חוק פרטית דומה, של חברי הכנסת נחמן שי ויוסי יונה (המחנה הציוני).

היו"ר כבל פתח את הדיון ואמר כי נשפכו מספיק מילים על סעיף ההשתקה: "כשהבאנו את הסעיף הזה באמצע הלילה להצבעה, הוועדה של ח"כ צחי הנגבי (לדיון בתיקון חוק השידור הציבורי) דחתה את הסעיף. לא היה אחד שלא סבר שלא צריך כללי אתיקה, אבל יחד עם זאת הייתה הסכמה מקיר לקיר שלא ראוי שכללים מהסוג הזה יהיו חלק מחוק".

קרא עוד:
[postim]

כבל הזכיר גם כי היועצת המשפטית של הוועדה והמשנה ליועץ המשפטי לכנסת, עו"ד אתי בנדלר, התנגדה נחרצות לסעיף ההשתקה. "לא יאה לאף אחד ובוודאי לא לשר בישראל לנסות להפיל את כלימתו על אחרים, בוודאי לא על אנשי מקצוע מאוד מוערכים", אמר ח"כ כבל בהתייחס להאשמות כאילו הסעיף הוכנס כ"תקלה משפטית".

ח"כ שי אמר כי "זאת הייתה תוספת לא ראויה לחוק שח"כ ישראל אייכלר תפס ברגע האחרון יחד עם השר אופיר אקוניס שתמך. רשות השידור צריכה כללי אתיקה כמו כל גוף ציבורי או מסחרי. הרשות צריכה להתאים לעצמה תקנון אתיקה לכשתצא לדרך, ולהתאימו למציאות היום לשינויים שהתחוללו בעולם התקשורת".

ח"כ יונה הוסיף כי הוא חושש שסעיף ההשתקה בכל זאת מרחף מעל רשות השידור "כצל מאיים". העורך הראשי של הרשות, שמעון אלקבץ, אמר בתגובה: "ברשות השידור יש חופש עיתונות מוחלט".

(צילום: יונתן זינדל – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו