אלו שעלו על התרמית הנפשעת הזו הם משגיחי SKS מהדרין בראשות האדמו"ר משאץ אשדוד רבי דוד מוסקוביץ • היה זה כאשר התבקשו להעניק כשרות לאחד ממפעלי המזון המקומיים. כחלק מהבדיקה המקיפה שביצעו במפעל בטרם תוענק הכשרות, הם ביקשו להתחקות אחר מקור חומרי הגלם בהם נעשה שימוש לייצור המזון.

ייצור המזון הכשר במזרח הרחוק הולך וצובר תאוצה בעשור האחרון ויחד עמו גם היצוא למדינות המערב. לא רק ברחבי סין יצור המזון הכשר מתפתח בצעדי ענק אלא גם ברחבי הודו יותר ויותר מפעלי מזון מקימים קווי יצור כשרים. לצד הפיקוח השוטף, נדרשים משגיחי הכשרות לגלות ערנות מפני ניסיונות התחכמות של בעלי עסקים מקומיים המנסים לחסוך כסף על גב המוצר הכשר.
לפני שבועות אחדים נחשפה 'תעודה' שהונפקה על ידי גוי מקומי והוצגה כאותנטית במפעלי מזון מקומיים.

אלו שעלו על התרמית הנפשעת הזו הם משגיחי SKS מהדרין בראשות האדמו"ר משאץ אשדוד רבי דוד מוסקוביץ' שליט"א.
היה זה כאשר הם התבקשו להעניק כשרות לאחד ממפעלי המזון המקומיים. כחלק מהבדיקה המקיפה שביצעו במפעל בטרם תוענק הכשרות, הם ביקשו להתחקות אחר מקור חומרי הגלם בהם נעשה שימוש לייצור המזון.

להפתעתם שלף בעל המפעל 'תעודת כשרות' המבהירה כי חומרי הגלם שברשותו – כשרים. בדיקה קצרה העלתה כי 'תעודת הכשרות' הונפקה על ידי הודי מקומי שהחליט להתפרנס מהדפסת וחלוקת 'תעודות כשרות'. למותר לציין שמשגיחי הכשרות הובילו לעצירת מעשי הזיוף לא לפני שדבר התרמית פורסם לכל מערכות הכשרות למען ייזהרו.

"זו דוגמה אחת מני רבות מדוע יש לפקח בשבע עיניים במפעלי מזון במזרח", הסבירו במערכת הכשרות SKS. "הפיקוח השוטף אינו כולל רק ביקורים במפעל אלא הרבה מעבר לכך. ערנות מתמדת ועבודה יסודית – זה סוד ההצלחה במזרח", אמר.