לבצק:
500 גרם קמח
5 ביצים M
כפית שטוחה מלח
כף שמן זית
חצי כוס מים (כוס שתיה חמה)
למילוי :
3 בצלים קצוצים
חצי קילו בשר טחון
כפית מלח
חצי כפית פלפל
כף סוכר חום
הכנה:
1 שופכים את הקמח בקערה ועושים במרכז גומה ומכניסים את הביצים, המים, השמן זית והמלח לתוכו
2 בעזרת מזלג טורפים את הביצים ותוך כדי מטמיעים קמח אל תוך הביצים ומוסיפים את המים וממשיכים ללוש עם הידיים עד שמתקבל בצק חלק
3 מניחים חצי שעה עד שעה למנוחה ולשים שוב עם הידיים עוד קצת ומכדררים
למילוי:
1 במחבת מטגנים את הבצל בשמן יחד עם הסוכר מלח והפלפל עד שהבצל מקבל צבע זהוב
2 מוסיפים את הבשר ובעזרת כף קוצצים אותו תוך כדי טיגון ומטמיעים אותו בבצל ומערבבים היטב עד שהבשר מתבשל
להרכבה:
1 מחלקים את הבצק ל3 חלקים
2 משמנים מעט משטח עבודה ופותחים כל חלק בעזרת מערוך לשכבה דקה של כרבע ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה או רינג
3 שמים במרכז כל עיגול, כפית מהמילוי וסוגרים לחצי ומהדקים את הקצוות
4 מבשלים את הקרעפלך במי מרק כ 5 דקות עד שהם צפים.
נישמע טעים מאודדדדדדדד.אבל מה שלא אהבתי זה שמכנים למתכון סוכר חום🤮😖