קרעפלך לערב יום כיפור / ניסי גולדרייך

שלוש פעמים בשנה נוהגים להכין את הקרעפלך המסורתיים, לערב יום כיפור, הושענא רבה ופורים. לקחתי את המתכון המוכר ושילבתי אותו בבצק של פסטה רך, במרקם מיוחד לקרעפלך מושלם

לבצק:
500 גרם קמח
5 ביצים M
כפית שטוחה מלח
כף שמן זית
חצי  כוס מים (כוס שתיה חמה)

למילוי :
3 בצלים קצוצים
חצי קילו בשר טחון
כפית מלח
חצי כפית פלפל
כף סוכר חום

הכנה:
1 שופכים את הקמח בקערה  ועושים במרכז גומה ומכניסים את הביצים, המים, השמן זית והמלח לתוכו
2 בעזרת מזלג טורפים את הביצים ותוך כדי מטמיעים קמח אל תוך הביצים ומוסיפים את המים וממשיכים ללוש עם הידיים עד שמתקבל בצק חלק
3 מניחים חצי שעה עד שעה למנוחה ולשים שוב עם הידיים עוד קצת ומכדררים

למילוי:
1 במחבת מטגנים את הבצל בשמן יחד עם הסוכר מלח והפלפל עד שהבצל מקבל צבע זהוב
2 מוסיפים את הבשר ובעזרת כף קוצצים אותו תוך כדי טיגון ומטמיעים אותו בבצל ומערבבים היטב עד שהבשר מתבשל

להרכבה:
1 מחלקים את הבצק ל3 חלקים
2 משמנים מעט משטח עבודה ופותחים כל חלק בעזרת מערוך לשכבה דקה של כרבע ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה או רינג
3 שמים במרכז כל עיגול, כפית מהמילוי וסוגרים לחצי ומהדקים את הקצוות
4 מבשלים את הקרעפלך במי מרק כ 5 דקות עד שהם צפים.

הכתבות המעניינות ביותר

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

נישמע טעים מאודדדדדדדד.אבל מה שלא אהבתי זה שמכנים למתכון סוכר חום🤮😖

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו