מי לא אוהב קרמבו? הממתק הקצפי והמתוק המבשר את בוא החורף, הפך כבר לפני שנים רבות ללהיט ישראלי שכל שינוי קטן בו, מעורר סערה אדירה. טעם חדש, ביטול האריזה, או כמו במקרה היום (חמישי) – שינוי פתאומי בטעם.
תלונות רבות דווחו במהלך השעות האחרונות על טעם לוואי מוזר בצימקאו המצפה את הקצפת. בשל כך, רבים נאלצו לזרוק לפח אריזות שלמות של הקרמבו היקר, שמחירו רק מאמיר משנה לשנה.
הדיווחים היו סביב הקרמבו של חברת שטראוס, חברת בת של יוניליוור. "קניתי חבילת קרמבו וניל ולשוקולד שעוטף אותו היה טעם לוואי אז הוא נזרק. אתמול קניתי שוב ממקום אחר – עדיין יש טעם מוזר לשוקולד שמסביב", נכתב בתלונה אחת.
הדיווח הראשוני עורר שורה של שאלות כאשר היו שניסו לטעון כי מדובר בשינוי בטעם, ואחרים ניסו להנפיק סברות והסברים שונים ומשונים כדי להסביר מה קרה לקרמבו האהוב. בסוף, החברה ניפקה הסבר רשמי ומרגיע.
מחברת יוניליוור נמסר: "אל מוקד שירות הצרכנים שלנו הגיעו מספר פניות בנושא טעם הקרמבו. מבדיקה מעמיקה של כלל תהליכי הייצור במפעל אין שינוי בתהליך ייצור הקרמבו או במתכון האהוב והמוכר. מסקירת הבדיקות הרבות שבוצעו, מדובר בכמות קטנה של צימקאו (הציפוי של הקרמבו), שנחשפה לטמפרטורה גבוהה שיצרה מרירות קלה בחלק קטן מהמוצרים. הקרמבו בטוח לחלוטין למאכל".
טעות. קורה.
פעם הקרמבו של שטראוס היה הכי טעים, היום הקרמבו של ריאו עוקפת אותם בטעם, בטריות, וברכות, ובהגשה,
לדעתי, העובדה ששטראוס הפסיקו לעטוף כל קרמבו בנפרד פוגע בטריות המוצר, מאידך ריאו ממשיכה לעטוף כל קרמבו בנפרד, כן וגם צבע העטיפה מוסיף משהו,
[הערה] אני חובב מושבע של קרמבו סוג של שלש במכה, אמנם הרבה מסביבי טועים אם צריך להקפיא אותם ואיך אפשר לאכול יותר מחצי, אז כנראה שהם מסוג האנשים שפחות מתחברים למתוק, ועוד משהו פעם אחד אמרתי לעצמי שאני הולך לקנות קופסת קרמבו ומותר לי פעם אחד להשתולל ולאכול כמה שאני רוצה ללא הגבלה 5 6 7 במכה אבל כנראה שמבחינה פסיכולוגית זה לא עבד ובקושי סיימתי את הראשון ואת הבסקוויט בכלל השארתי לאחרים, ועוד משהו כל הקרמבואים שאכלתי לא היה מתוך מתירנות
נרגעתי….
ערמות הקרמבו אצלנו בבית יכולות להאכל בבטחה
מנסים להרגיל אותנו לטעם חדש שנישכך את הישן
מקסימום יש עוד חברות
פוווווו חשבתי זה קרנה