נודלס אטריות אורז עם ירקות וזיתים מלוחים ונבטי צנון שנותנים טאצ' חדש לנודלס המוכר.
ל4 מנות
חצי חבילת אטריות אורז מבושלות לפי ההוראות
1 פרפר של חזה עוף חתוך לרצועות
מרכיבים לחזה
להכנת המרינדה:
4 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן שומשום טהור לא מזוכך
2 כפות סילאן
חצי כוס שמן זית בחומציות נמוכה
כפית פלפל שחור גרוס
לירקות:
2 גזרים חתוכים למקלות דקות
1 קישוא חתוך למקלות דקות
2 בצלים חתוכים לאורך לפרוסות דקות
1 פלפל אדום חתוך למקלות דקות
1 פלפל צהוב חתוך למקלות דקות
כוס זיתי קלמטה
1 גבעול של בצל ירוק חתוך לטבעות
2 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן שומשום
2 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
נבטי צנון
הכנה:
1 בקערה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומוסיפים את רצועות החזה עוף ומערבבים ומשרים כחצי שעה ויותר
2 מחממים סיר סוטאז׳ רחב על אש גבוהה וצולים את רצועות החזה עוף כ5 דקות מכל צד עד שהם משחימים מעט ומעבירים לתבנית
3 באותו סיר צולים את הבצל תחילה עד שהוא מזהיב, אפשר להוסיף מעט שמן
4 מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לבשל כ 20 דקות על אש בינונית, עד שהירקות רכים
5 מתבלים ברוטב סויה, שמן שומשום, סילאן ומעט מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים היטב
6 מסננים ושוטפים את האטריות אורז ומפרידים אותם עם הידיים שיהיו מופרדים אחד מהשני ומוסיפים לירקות ומערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך
להגשה:
שמים בצלחת עמוקה מהנודלס עם הירקות
חותכים כל רצועה של חזה לפרוסות יפות ומוסיפים לצלחת
מפזרים מעט נבטים ומזלפים מעט סילאן ומגישים
בתאבון!