במסגרת הבדיקות המקיפות לאיתור סלמונלה בביצים, משרדי הבריאות והחקלאות ממשיכים לפעול למניעת הימצאות סלמונלה ונוקטים באמצעי זהירות.
המשרדים מבקשים מהציבור להמשיך ולהימנע מאכילת ביצים שאינן מבושלות היטב, משום שקיים חשד להימצאות חיידק סלמונלה בביצים מיובאות מספרד, אך בכדי לוודא את נוכחות החיידק יש צורך בבדיקות נוספות. עד סיום הבדיקות השהה משרד החקלאות את המשך ייבוא והפצת הביצים מספרד (הנושאות את הסימון ES).
קרא עוד:
[postim]
סלמונלה הנו חיידק מסוכן ושכיח בביצי מאכל וחשוב לשמור על כללי הזהירות, בכדי למנוע הידבקות:
- חשוב לבשל ביצים באופן מלא כגון ביצה קשה (בישול מלא משמיד חיידקים).
- להימנע מאכילת ביצת עין או ביצה רכה.
- לא לצרוך מזון המכיל ביצים לא מבושלות.
- לאחסן ביצים רק במקרר.
- לבדוק היטב את מקורן של ביצים מיובאות.
הכללים האמורים חשובים שבעתיים עבור אוכלוסיות בסיכון: תינוקות, קשישים, או אנשים עם פגיעה במערכת החיסונית.
כיצד ניתן לדעת אם הביצה מיובאת?
סימון ארץ מקור על גבי ביצים מיובאות הנו חלק מדרישות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ובין היתר הנו לצורך מעקב. בשל מגבלת המקום על הביצה, מתאפשר סימון של מדינת מקור על ידי סימון אותיות בלבד…
ביצים המיובאות מספרד מסומנות באותיות ES, מהולנד ב-NL, מאיטליה ב-IT, מאוקראינה ב-UA ומטורקיה ב-TR. על ביצים תוצרת הארץ לא מופיע סימון שתי האותיות.
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)