מרק עוף עם קנידלך. מה הוא מספר? על מטבח של פסח, על ריחות נפלאים וטעם בלתי נשכח. מאז ומעולם. ומה יותר טוב ממרק מהביל וריחני בערב פסח?

כשנשאתי וחגגתי  את החג לראשונה בבית הורי בעלי, הדבר שהכי היה חסר לי הוא מרק העוף הפולני עם הקנידלך הרכים כמו שרק אמא שלי יודעת לעשות…

עוד לא היה לי מטבח פסחי והשתוקקתי לטעם של ילדות. מה עשיתי? נכנסתי למטבח של השוויגער, (ברשות, כמובן!) והצפתי אותו בריח האהוב. הנה הוא לפניכם.

מרק העוף

מה צריך?

ציר בשר (רצוי – מעשיר מאד! או כמו שקוראים לזה אצלנו "מים של בשר").

ירקות: גזר, קישוא ודלעת – חתוכים לקוביות גדולות.

אבקת מרק

מלח, פלפל

מה עושים?

לבשל הכל יחד כשעה.

במקביל, עד שהמרק מתבשל, עברי להכנת הקנידלך:

הקנידלך – להלן 2 גרסאות.

גרסה ראשונה:

מה צריך?

¼ 1כוס קמח מצות

¼ 1 כוס מרק עוף רותח (אפשר מאבקה)

3 ביצים

3 כפות שמן

1 כפית מלח

½ כפית פלפל

מה עושים?

להכניס את קמח המצות לקערה וליצוק עליו את המרק. להשהות כשעה.

לטרוף את הביצים עם השמן והתבלינים.

לאחד את התערובות וללוש לעיסה אחידה.

ליצור כדורים בידיים לחות ולבשל במים רותחים 15-20 דקות.

 

גרסה שניה:

מה צריך?

2 כוסות קמח מצות

¾ כוס שמן

3 ביצים טרופות

½ כוס מרק חם

1 כפית מלח

¼ כפית אגוז מוסקט – לא חובה.

מה עושים?

מערבבים בקערה את השמן, המרק והתבלינים ולערבב היטב.

להוסיף ביצים טרופות ולערבב היטב במטרפה ידנית.

להוסיף קמח מצות, תוך בחישה מתמדת, עד להתהוות תערובת אחידה.

לכסות את הקערה במפית בד ולהשהות שעות אחדות.

ליצור כדורים קטנים ולבשל במרק רותח 15 דקות.

 

הגשה:

צלחת מרק עמוקה גדושה בירקות ומקושטת ב2-3 קנידלך עסיסיים…

ועוד גרסא נהדרת של כרמית אליהו בסגנון אחר וטעים מאד…

מרק אדום עם קניידלך אני בד"כ מכינה בערב פסח לארוחת הצהריים , אך אפשר להכין אותו בכל יום בשנה מרק

מה צריך?

למרק

3 גזר קלוף חתוך לרצועות לאורך

2 תפו"א קלוף חתוך קוביות בינוניות

2 סלק קלוף וחתוך לפלחים

1 בצל יבש קצוץ

¼ חב' כוסברה קצוצה

¼ חב' עלי כרפס קצוץ

6 עלי מנגולד קצוצים

1 שן שום קצוצה

2 כפיות מלח

מעט פלפל שחור גרוס

מיץ מלימון 1 גדול

1 כף שמן

לקניידלך כ– 20 עיגולים

¼ בצל יבש קצוץ דק

מעט כוסברה קצוצה דק

11/2 כוס קמח מצה

1 כפית מלח

1 ביצה

1 כוס מים

מים רותחים לבישול הקניידלך

קנידלך

מרק קנידלך

הוראות הכנה

הכנת המרק

לשים שמן בסיר להוסיף את הבצל והשום ולרכך מעט, להוסיף את הגזר ולערבב לאחר כ– 5 דקות להוסיף את הסלק ולאחר מכן את תפו"א, להוסיף מים עד כדי כיסוי הירקות. כשהירקות התרככו להוסיף מלח , פלפל ולימון לטעום לתקן תיבול ולכבות את האש.

הכנת הקניידלך

לשים בקערה את הקמח מצה להוסיף פנימה את הכוסברה והבצל ולערבב היטב להוסיף מלח, ביצה, מים ולערבב היטב לתערובת חלקה.

להרתיח מים בסיר, להכין כדורים בגודל של קלמנטינה קטנה להכניס לסיר, הקניידלך ישקעו וכאשר יהיו מוכנים יתרוממו אט אט למעלה. להוציא עם כף מחוררת ולהכניס את הקניידלך לסיר המרק , להרתיח את המרק עם הקניידלך ובתיאבון.

למתכונים נוספים

http://www.karmit.co.il/