סעודה ראשונה
מתכון למנה ראשונה שתמיד מצליחה:
בצק פילו במילוי פטריות
מצרכים (3 רולדות ממלאות בפטריות):
6 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)
לתערובת הפטריות:
3 בצלים בינוניים-גדולים
2 סלסלות פטריות טריות קצוצות
2 שיני שום כתושות
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)
תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-לפני ההכנה מומלץ לקרוא :.
-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות והשום, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים 5-7 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים באבקת מרק, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.
-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורסים דף פילו על משטח עבודה. מברישים את הדף במעט שמן ומעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.
-מניחים שליש מתערובת הפטריות לאורך צד אחד של הדף, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. ממשיכים כך עם יתר דפי הפילו לקבלת 3 רולדות.
-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שרולדות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים.
סעודה שניה
תבנית שקעים מסיליקון
מצרכים (12-15 יחידות):2 קישואים גדולים מאוד מגורדים
תפו"א גדול מבושל מעוך לפירה
1 בצל בינוני טחון
1 ביצה
2 כפות שמן זית
3 כפות גדושות קמח מלא/לבן (לרגישים לגלוטן- ניתן לוותר על הקמח אך יש להניח את התערובת כשעה לפחות להתייצבות במקרר לפני שיוצקים לתבנית)
תיבול: כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים מסיליקון.
-מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים לתבנית הסיליקון בגובה 1/2 עד 3/4 מגובה השקע (לא מומלץ שהמאפים יהיו עבים מידי).
-אופים במרכז התנור במשך 45 דקות. מורידים את רשת התנור לתחתית התנור ואופים במשך 10 דקות נוספות.
-מצננים מעט בחוץ (מומלץ להניח על מגבת לחה), הופכים בזהירות את התבנית ומחלצים בעדינות את מהתבנית.
סעודה שלישית
גלידה ביתית בטעם שוקולד-מוקה
מצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
2 כפות מים
1 כף אבקת שוקולית
1 כפית אבקת נס קפה
אופן הכנה:
-שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערית מזכוכית, מוסיפים 2 כפות מים וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה ומצננים.
-מקציפים שמנת מתוקה (או קצפת צמחית) במשך כדקה (חצי הקצפה) ומוסיפים את תערובת השוקולד, אבקת השוקולית ונס הקפה. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
-מעבירים לקופסת פלסטיק ומכסים. מכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.