שמש יפה בחוץ. וקריר. החורף כאן, הולך ובא. והמרק? תמיד טוב. ועם שעועית לבנה? עוד יותר טוב.

מרק שעועית לבנה מהיר : קל להכנה וטעים!

 

מרק שעועית

מצרכים (כ-4 מנות):2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (מופשרת משקית קפואה)

2 בצלים בינוניים קצוצים

4 עגבניות גדולות מגורדות

5 שיני שום קצוצות

גזר חתוך לפרוסות (לא חובה)

2 כפות גדושות רסק עגבניות

4-5 כוסות מים רותחים-  לפי הסמיכות הרצויה

1/4 כוס גריסי פנינה (לא חובה)

1 גבעול סלרי קצוץ (מומלץ אבל לא חובה)

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

תיבול: כף פפריקה מתוקה, כפית מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

*ניתן להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם.

אופן הכנה:-מטגנים בסיר את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את העגבניות המגורדות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את הגזר, השום והסלרי ומערבבים.

-מוסיפים מים רותחים, רסק עגבניות, שעועית לבנה וגריסים ומערבבים היטב.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 50-60 דקות. מתבלים בפפריקה, מלח, א.מרק, כורכום, כמון ופלפל שחור ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (מי שאוהב את המרק יותר דליל יכול להוסיף מים רותחים).