מרק שעועית לבנה מהיר : קל להכנה וטעים!
מצרכים (כ-4 מנות):2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (מופשרת משקית קפואה)
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 עגבניות גדולות מגורדות
5 שיני שום קצוצות
גזר חתוך לפרוסות (לא חובה)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
4-5 כוסות מים רותחים- לפי הסמיכות הרצויה
1/4 כוס גריסי פנינה (לא חובה)
1 גבעול סלרי קצוץ (מומלץ אבל לא חובה)
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: כף פפריקה מתוקה, כפית מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
*ניתן להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם.
אופן הכנה:-מטגנים בסיר את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את העגבניות המגורדות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את הגזר, השום והסלרי ומערבבים.
-מוסיפים מים רותחים, רסק עגבניות, שעועית לבנה וגריסים ומערבבים היטב.
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 50-60 דקות. מתבלים בפפריקה, מלח, א.מרק, כורכום, כמון ופלפל שחור ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (מי שאוהב את המרק יותר דליל יכול להוסיף מים רותחים).