החומרים:
1 קצפת ריצ'
3 ביצים (אין צורך בחלמונים)
1/2 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
מעט מלח
100 גרם – פקאן מסוכרים מרוסקים
50 גרם חלבה מגורדת – לפי הטעם, אם זה לטעמך מתוק מידי או שאינך חובבת חלבה תוכלי לוותר עליה
אופן ההכנה
1. הקציפי 3 חלבונים עם 1/2 כוס סוכר והוסיפי מעט מלח – הוספת המלח גורמת לקצף להיות גבוהה ויפה.
2. בנפרד, הקציפי קצפת ריצ' עם תמצית וניל.
3. אחדי את שני התערובות וערבבי בצורת עטיפה.
4. רסקי את הפקאן המסוכרים עד לקבלת גרגירים הוסיפי לתערובת וערבבי.
5. גרדי 50 גרם חלבה.
6. צקי לשני תבניות מאורכות.
7. פזרי למעלה את גרגירי הפקאן והחלבה והקפיאי.
8. הצעת הגשה: כדי לשוות מראה אסטתי ויוקרתי, כדאי לקרוץ בקורצן עגול ולהגיש בצלוחית שקופה לצד דובדבנים
המתכון מתפרסם באדיבות אתר 'קול כבודה'