למרות ששוק העבודה נמצא כמעט בתפוסה מלאה, הרי שיש חגים – יש עבודה. במהלך חודש תשרי, צפוי גידול ממוצע של כ-1.3% בכמות המשרות בענפי המסחר הקמעונאי, האוכל והאירוח, שהם כ-6,600 משרות נוספות

למרות ששוק העבודה נמצא כמעט בתפוסה מלאה, הרי שיש חגים – יש עבודה. במהלך חודש תשרי, צפוי גידול ממוצע של כ-1.3% בכמות המשרות בענפי המסחר הקמעונאי, האוכל והאירוח, שהם כ-6,600 משרות נוספות; כך עולה מבדיקה שערך אגף הכלכלה והמסים באיגוד לשכות המסחר.

ביזנעס שימושי

בבדיקה נבחן השינוי במשרות השכירים בתשע השנים האחרונות (2008ֹ-2016) והתברר כי משרות נוספות אלו מהוות הזדמנות לתעסוקת עובדים זמניים וסטודנטים, שנוהגים לנצל את חופשת החגים להגדלת הכנסותיהם. בענף שירותי האירוח והאוכל, הכולל בתי מלון, אכסניות, מסעדות ושירותי אוכל, בתי קפה, קיוסקים, אולמות אירועים ושירותי קייטרינג, נרשמה בשמונה השנים האחרונות עליה ממוצעת של 1.5% בכמות המשרות בתקופת חגי תשרי. עלייה זו מהווה צפי לתוספת של כ-3,400 משרות בחגים הקרובים.

עוד עלה מהבדיקה כי בענף המסחר הקמעונאי נרשם בתקופת החגים גידול ממוצע של 1.2% בכמות המשרות, המהווה צפי לתוספת של כ-3,200 משרות בחגים הקרובים. המשרות בתקופת החגים בענף המסחר הקמעונאי מתחלקות לפי האומדן לענפים הבאים: 36% בחנויות כלבו ובחנויות מזון ומשקאות, 5% בתחנות דלק, 13% בחנויות לכלי בית, 20% בחנויות ביגוד והנעלה, 7% בחנויות תרופות, קוסמטיקה ותמרוקים, 6% בחנויות חפצי תרבות ופנאי, 13% בחנויות לממכר סחורות אחרות.

עורכת הדין סיגל סודאי, מנהלת האגף ליחסי עבודה באיגוד לשכות המסחר, שפרסמה מידע למעסיקים חברי לשכת המסחר בדבר העסקת עובדים בתקופת חגי תשרי, הדגישה כי "זכויות העובדים בימי החגים יוצרות תמיד אי וודאות ובלבול בקרב מעסיקים ועובדים כאחד. מבחינה חוקית, חשוב לדבוק בהסדרים השונים: חוקים, הסכמים קיבוציים/צווי הרחבה, הסכמים אישיים והנוהג במקום העבודה. הכלל הוא שיש לפעול בהתאם להסדר הרלוונטי שחל על מקום העבודה, ואם חלים מספר הסדרים במקביל, יש לפעול על פי ההסדר שמיטיב עם העובד".

מקור: http://bizzness.net/