שר הבריאות יעקב ליצמן התעמת עם הנספח הכלכלי של האיחוד האירופי בישראל שהזהיר: "המחירים עלולים לעלות ולצרכן הישראלי יהיה פחות מבחר". ליצמן: "נדרשים לצעדים קיצוניים, כי מצב הסוכרת בישראל הוא מהגרועים בעולם. נפקח גם על הג'אנק פוד"

ועדת הבריאות של הכנסת קיימה היום דיון ראשון בתקנות סימון מוצרי מזון שנארז מראש.

שר הבריאות יעקב ליצמן אמר בדיון: "אנחנו עושים מהפכה, באמצעותה יידעו הורים מה טוב ומה לא טוב לצרוך. נעשה זאת עד הסוף. לגבי הג'אנק פוד: זה שאי אפשר להדביק מדבקה על המבורגר, זה לא אומר שלא נציין את ערכיו התזונתיים. נשלח פקחים ואף אחד לא יחמוק מהביקורת ומהסימונים".

ביזנעס שימושי

השר ליצמן התעמת עם הנספח הכלכלי של האיחוד האירופי בישראל, סנדור צ'לקובסקי, אשר אמר בדיון: "איננו מתנגדים לרפורמה, אבל היא אינה הטובה ביותר שניתן להשיג. המודל הצ'יליאני הוא מאוד קיצוני. אנחנו מעוניינים להמשיך ולמכור לשוק הישראלי, אבל המחירים עלולים לעלות ולצרכן הישראלי יהיה פחות מבחר". על כך השיב ליצמן: "אנחנו נדרשים לצעדים קיצוניים, כי מצב הסוכרת וההשמנה בקרב האוכלוסיה בישראל הוא מהגרועים בעולם. הכלכלה לא מעניינת אותי, אני צריך לדאוג לבריאות התושבים. תוך 3 שנים גם אירופה תהיה שם".

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), הדגיש: "אין בתקנות אלה רצון להתנגד לאיחוד האירופי ונתחשב בדעותיו. טובת הציבור הישראלי היא שעומדת לנגד עינינו". אלאלוף פנה ליצרני המזון ואמר: "תייצרו לפי מה שאתם רוצים שהבן שלכם יאכל, ואז תראו שהעולם משתנה. הוועדה תעשה הכל כדי לקדם את נושא המזון הבריא. תוך שבועיים נתחיל בקריאת התקנות".

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, הודיע כי המשרד מבקש להמשיך ולעבוד על סעיפי התקנות המטילים אחריות סימון על המשווקים, ולכן אלה לא יובאו היום לאישור הוועדה. עוד אמר: "לא נרצה לראות את המרכולים שטופים במדבקות אדומות כבר בשלב הראשוני. נעשה זאת בהדרגה. אנחנו נתקלים בילדים בני חמש עם סוכרת מסוג 2 וכבד שומני. בשנת 2004 עמד שיעור ההשמנה באוכלוסיה על 14%, היום אנחנו עומדים על 25%. אינני מתרגש מאיומי התייקרות המוצרים; יש לשנות את תמהיל המוצרים ולייבא חומרים אחרים ומזינים יותר".

יו"ר איגוד תעשיות המזון, שלום זיידלר: "תעשיית מזון ראויה אינה מסתמכת על מדבקות. אנחנו מדפיסים על אריזות. יש 40 אלף מק"טים שונים של מוצרי מזון, זה לוקח זמן לשנות את כולם". מנכ"ל איגוד לשכות המסחר, דן כרמלי: "המהלך הוא כמו לשים פלסטר בלי דבק על גוף שצריך ניתוח עמוק. ההשפעה תהיה רק על 2% מצריכת המזון, ומזון בריא עולה יותר כסף. אנחנו לא מטפלים בשורש העניין".

מקור: http://bizzness.net/