בימי החנוכה, נהגו לאכול מאכלים מטוגנים. השף אבנר אברהם מגיש מתכון מיוחד של לביבות בטטה ועוף.
מוצרים:
1 יח' בטטה ( 1/2 ק"ג בערך) מקולף ומגורד
1 יח' בצל בינוני מגורד
1/2 ק"ג חזה עוף טחון (אפשר גם קצוץ דק)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
2 ביצים
כף קמח מנופה
שמן סויה לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המוצרים (אפשר לטעום ולשפר טעם במידת הצורך)
לחמם מחבת גדולה עם שמן רדוד (בערך בגובה 1 ס"מ)
לגלגל לביביות בקוטר 6 ס"מ בערך בעובי 2 ס"מ בערך
מטגנים כ3 דקות מכל צד על להבה בינונית עד לקבלת צבע חום זהוב,
(זהירות הסוכר של הבטטה נוטה להיחרך, שימו לב לטמפרטורת השמן, במידה והוא חם מידי, יש להנמיך את הלהבה).
בתיאבון!