מגיש: השף אבנר אברהם
מתכון צלי בקר עם סלרי, פטריות, שום וקוביות עגבניות
מצרכים:
1 גוש בשר מ"ס 5 מבושל בסיר רחב מכוסה במים כשעתיים וחצי עד לריכוך. (טיפ לדעת מתי הבשר רך: אם נועצים מזלג בבשר – הבשר לא נשאר על המזלג, אלא הוא יוצא חלק)
3 כפות שמן סויה
10 שיני שום קלופות
3 גבעולי סלרי חתוכים לרוחב בגודל 1 ס"מ
1 קופסה פטריות שלמות שטופות היטב ומסוננות
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות גדולות 2*2 ס"מ
2 כפות כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום ואבקת מרק עוף
כפית קורנפלור מעורבב עם 2 כפות מים
אופן ההכנה:
לאחר בישול הבשר מקררים אותו לילה במקרר
פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ נגד סיביי הבשר
מכינים בתבנית אפיה אחד לצד השני כמו מניפה
להכנת הרוטב:
מחממים סיר עם השמן ומטגנים את השום עד להזהבה
מוסיפים כוסוחצי מים ומביאים לרתיחה
מוסיפים את הפטריות והסלרי ומביאים לרתיחה
מטבלים בחצי כף אבקת מרק, כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום וכוסברה קצוצה, מביאים לרתיחה, משפרים טעם
מוסיפים את בלילת הקורנפלור תוך כדי רתיחה ומוסיפים את קוביות העגבניות ויוצקים על תבנית הבשר,
את התבנית מכניסים לתנור חם בטמפרטורה 175 מעלות ל30 דקות מכוסה בנייר אפייה ונייר כסף ומגישים.
בתיאבון!
יש לשף מתכון לממרח סלמון? עשוי כמו קציפה ומוגש באירועים יוקרתיים?
בס"ד בקרוב.
דשגגדשג