Rebecca Zeffert/Flash90

השף מגיש: עשר טיפים שכדאי לדעת כשנכנסים בחורף למטבח

טיפים למרק ירקות, לאורז, לפסטה ולבישול ירקות מאת השף אבנר אברהם. והטיפ הכי חשוב: אוכל טעים יוצא רק למי שמכין אותו באהבה!

כתבות נוספות בנושא:

האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'

הגיע החורף הגשם כבר בחוץ, בגדי חורף יצאו מהארונות, המגפיים מהמגירות והמטריה למי שהיא נשארה שלמה משנה שעברה. גם במטבחים יש הערכות חורף, הטבחים מוצאים את מתכוני המרק ותבשילי החורף מהמגירות… אז לפני הכל יש כמה כללים שכדאי לדעת לפני שמתחילים בבישולים, אז היום ניתן כמה טיפים לכניסה טובה לעונת בישולי החורף.

1) נתחיל במרק ירקות. אחרי שהחלטנו על הירקות שמהם נבשל את המרק, נקלף ונכין אותם בנפרד על צלחת או מגש, ואז עדיף להכניס לתבשיל את הירקות לפי סדר הריכוך שלהם.

בתחילה מכניסים ירקות שצורכים זמן בישול ארוך ולא מתפרקים. כגון: בצל, גזר, סלרי, כרישה ושום. אחר כך נכניס תפוחי אדמה, ורק אחר כך בטטה, קישואים, ופלפלים (מתרכך במהירות). עשבי התיבול נכנסים בדקה האחרונה, אחרון אחרון חביב.

2) אורז. במרבית המתכונים של האורז, מטגנים את האורז ואז מוסיפים מים רותחים, וזאת על מנת לקבל את תוצאה של אורז "אחד אחד", חימום האורז לטמפ' גבוהה והוספת המים הרותחים מניבה תוצאה של "אחד אחד".

3) בהכנת אורז כדאי מאוד לטעום את הנוזל לאחר הוספתו לסיר עם האורז ולשפר את טעמו, עדיף להוסיף מעט מליחות לטעם. אל דאגה לאחר הבישול הטעם יתאזן מפני שהעמילן שבאורז סופח אליו מליחות.

4) פסטה. כשמבשלים פסטה עדיף להרתיח את המים לפני הוספת הפסטה. הכמות: פי חמש מכמות הפסטה.

5) כשמבשלים פסטה עדיף להוסיף מלח גס בכדי להעלות את טמפרטורת המים מעל 100 מעלות.

6) באיטליה אומרים שמי-בישול הפסטה צריכים להיות מלוחים כמו הים, וזאת בכדי שהפסטה תשמור על המלחים שבה.

7) אם רוצים לשמר את הפסטה לאחר הבישול ללא רוטב, עדיף לבשל את הפסטה אַל דֶנְטֶה (al dente), רגע לפני שהיא הופכת לרכה, להעביר למסננת, לשפוך מעט שמן זית ולערבב מדי פעם עד להתקררות מלאה של הפסטה ואז להעביר לכלי מכוסה. לא לשטוף תחת ברז מים קרים, זה פשוט מוריד את מרבית הטעמים והעמילנים של הפסטה.

8) אפיה בחורף. אם רוצים להתפיח את החלות לשבת מהר יותר מכניסים לתנור על טמפ' של 50 מעלות וכלי עם מים רותחים בתחתית התנור, וגם במשך האפייה מועיל כלי מנירוסטה או כלי אחר חסין לחום קטן לא גדול עם מים, של יוריד את כמות החום מתחתית התנור.

9) בבישול ירקות ירוקים כגון אפונה, קישואים או ברוקולי, רצוי לא לכסות את הסיר בכדי לשמור על הצבע הטבעי שלהם, ואם רוצים לצרף את הירקות לתבשיל אחר כגון קדירת בשר וכדומה, יש להכניס לתבשיל אחר למספר דקות רק לקראת סוף הבישול.

10) אמר השף: אוכל טעים יוצא רק למי שמכין אותו באהבה!

שבת שלום.

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ט' באדר א' ה'תשפ"ב
גדולי תורה ורבני עולם התשובה באו לאחל מזל טוב בחתונת בת הרב יגאל כהן • גלריה
פריצת דרך בהפקת אנרגיה: כור גרעיני ניסיוני בבריטניה שבר שיאים
תיעוד: האדמו"ר מסאדיגורה ירושלים בציון הרשב"י במירון
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

עשרה טיפים ולא עשר טיפים…..

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture