מדי יום, לפני 'אשרי' בתפילת ותיקין, {או לפני הוצאת ספר תורה בשני וחמישי}, אומר מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז שליט''א הלכה יומית לתלמידים ולציבור המתפללים

הלכה יומית מפי מרן ראש הישיבה רבנו מאיר מאזוז שליט"א

יום רביעי כ"ב שבט התשע"ח

אסור לחתוך ירקות דק דק ביום שבת. למה? כי זה תולדה של מלאכת 'טוחן'.

ויש מתירים לחתוך דק דק, אם אוכל את הדבר לאלתר, ככה דעת הרשב"א.

אבל מרן ב'בית יוסף' כותב שבכל זאת כדאי להנהיג לחתוך קצת עבה. למשל אם חותכים לסלט, תעשה את העגבניות (וכדומה) קצת יותר עבות – לא לחתוך לחלקים דקים יותר מדי, ואז זה לא יהיה כמו טוחן.

הרב עובדיה ע"ה כותב שאפשר לסמוך על הרשב"א, אבל עדיף לעשות כמו מרן. הוא כותב: "טוב להנהיג אותם כך" (-שלא לחתוך יותר מדי דק אף כשאוכל לאלתר).